ARTIK 81 İLDE İZİN YOK

Türkiye'de koronavirüs ile mücadele kapsamında uygulanan birinci, ikinci ve üçüncü doz aşı miktarı 88 milyonu geçti.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
21 Ağustos 2021 Cumartesi 10:47
1314 Okunma
ARTIK 81 İLDE İZİN YOK
banner15

Türkiye'de koronavirüs ile mücadele kapsamında uygulanan birinci, ikinci ve üçüncü doz aşı miktarı 88 milyonu geçti.

Son 24 saatte 293 bin 252 Kodvid-19 testi yapıldı, 19 bin 918 kişinin testi pozitif çıktı, 204 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge ile yeni koronavirüs kararları alındı. Genelgeye göre, konser, sinema ve tiyatro gibi etkinlikler ile özel araç hariç şehirler arası yolculuklar için PCR testi istenecek. Vali ve kaymakamlar diğer toplu etkinlik ve faaliyetler için de test zorunluluğu getirebilecek.

Koronavirüs salgınıyla mücadelede aşı olmak istemeyen vatandaşlar için Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde alınan kararların nasıl uygulanacağı belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki günkü kabine toplantısı sonrasında, “Okullarda 6 Eylül’de yüz yüze eğitime başlanması ile birlikte, henüz aşı olmamış öğretmen ve personellerin haftada iki kere test yaptırmasını isteyeceğiz” açıklaması yapmıştı.

Buna göre PCR testleri eğitim sektöründeki çalışanlara ücretsiz olacak. Aşı yaptırmayan öğretmen ve diğer personel zorunlu olarak haftada en az iki kez PCR testi yaptıracak. PCR testlerinin, diğer alanlarda ücretli olup olmayacağı ise henüz belli değil. Bu konuda Sağlık Bakanlığı’nın önümüzdeki günlerde bir açıklama yapabileceği belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle