ARACI OLAN HERKESİ İLGİLENDİRİYOR! HIZ SINIRINA DİKKAT.

Dünya genelinde genel trafik kuralları benzerlik gösterse de bazı keskin farklar da bulunuyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
26 Temmuz 2021 Pazartesi 11:14
335 Okunma
ARACI OLAN HERKESİ İLGİLENDİRİYOR! HIZ SINIRINA DİKKAT.

Dünya genelinde genel trafik kuralları benzerlik gösterse de bazı keskin farklar da bulunuyor.

Ehliyet yaşları, sınıfları, cezalar ve hatta trafik yönleri bile ülkeden ülkeye farklılık gösterebiliyor. Çoğunlukla sağ şeritten akan trafik, Japonya, Hindistan gibi Uzakdoğu ülkelerinin yanı sıra İngiltere ve Kıbrıs’ta da ters yönden akıyor. Bu trafik akışı için özel olarak sağdan direksiyonlu araçlar üretiliyor. Hız sınırları da ülkelere göre farklılık gösterebilen trafik kurallarından bir tanesi olarak göze çarpıyor. Hem Avrupa’da hem de Türkiye’de yakın zamanda en çok konuşulan trafik gündem maddelerinden birisi haline geldi. Almanya gibi ülkeler sınır olmayan yerlerde sınır koymayı hedeflerken Türkiye’de düşük görülen sınırların artırılması planlanıyor.

20 KM/S ARTABİLİR

Geçtiğimiz ay İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, Türkiye’nin, son 5 yılda trafik kazalarındaki can kayıplarını yüzde 35 oranında azalttığını vurgulamış ve otoyollarda hız sınırlarının arttırılması için çalışmalar yapıldığını belirtmişti. Soylu, “Bizim sürat kilometremiz 120’dir, ona bir yüzde 10’luk tolerans var, 132 kilometredir. Otomobiller için 20 kilometreye kadar artırma yetkimiz var. Bu konuda hem yollara hem de standartlara göre karayolları ile trafik bir çalışma yapıyorlar” demişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle