ALTIN FİYATLARI SERT YÜKSELDİ !

Altın 4 Aralık Çarşamba gününe yükseliş ile baAltın fiyatları dün öğleden sonra yükselişe geçerek günü pozitif değerde kapatmıştı. Altının gram fiyatı 272 TL'yi aşarken, Ons Altın 1478 doları aştı.

04 Aralık 2019 Çarşamba 10:56
578 Okunma
ALTIN FİYATLARI SERT YÜKSELDİ !

Altın 4 Aralık Çarşamba gününe yükseliş ile baAltın fiyatları dün öğleden sonra yükselişe geçerek günü pozitif değerde kapatmıştı. Altının gram fiyatı 272 TL'yi aşarken, Ons Altın 1478 doları aştı.

Altındaki yükseliş uzun süredir bekleniyordu. Yaklaşık bir aydır değer kaybı yaşayan altın fiyatları kısmi toparlanmalar gösterse de beklenen atağı yapamamıştı. Altın fiyatlarındaki düşüşün nedeni güvenli liman ihtiyacının azalması olarak gösteriliyor.

ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ?


ABD ve Çin arasındaki ticaret görüşmelerine ilişkin piyasadaki endişelerin artması ile birlikte güvenli liman talebi ile yükselişe geçen altın, dün gün içerisinde 1480 seviyesi üzerine yükseldi. ABD Başkanı Donald Trump, dün Londra'da yaptığı basın açıklamasında, Çin ile bir ticaret anlaşması yapmak bir yıl daha bekleyebileceğini ifade etti.

YÜKSELİŞ SÜREBİLİR


Ticaret savaşlarındaki belirsizlik ortamı ile birlikte azalan küresel risk iştahı güvenli liman varlıklarını öne çıkardı ve Değerli Metal 1475 ana direncine ihlal etti. Şayet Değerli Metal bu seviye üzerinde kalıcılık sağlayabilirse alış yönlü işlemler hız kazanabilir ve 1500 seviyesi ilk etapta test edilebilir. Aksi takdirde ise tekrardan satış baskısı görebiliriz. Bu durumda ise aşağı tarafta 1470, 1465, 1462, 1458 ve 1453 desteklerini takip edeceğiz. 1453'ün kırılması halinde ise ana destek olarak takip ettiğimiz ve Ağustos ayından bu yana kırılamayan 1445 noktası hedef haline gelebilir.


Dün uzun bir aradan sonra yükseliş yakalayan altının gram fiyatı 272 TL'yi aşarken, Ons Altın 1460 dolar bandından 1478 dolar bandına kadar yükseldi.

KAYNAK: A HABER 
 

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle