81 İLDEKİ TÜM ARAÇLARI KAPSIYOR! İNDİRİM BAŞLADI

Zorunlu trafik sigortasında kaza sonucu zarar görenlere ödenecek tazminatı standart hale getirecek yasal flaş düzenlemenin yapılmasının ardından şirketler tazminat hesabı yapabilir duruma gelince trafik sigortasında indirim yapmaya başladı. Böylece eski sistem bu uygulama ile resmen bitmiş oldu.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
19 Haziran 2021 Cumartesi 11:02
706 Okunma
81 İLDEKİ TÜM ARAÇLARI KAPSIYOR! İNDİRİM BAŞLADI

Zorunlu trafik sigortasında kaza sonucu zarar görenlere ödenecek tazminatı standart hale getirecek yasal flaş düzenlemenin yapılmasının ardından şirketler tazminat hesabı yapabilir duruma gelince trafik sigortasında indirim yapmaya başladı. Böylece eski sistem bu uygulama ile resmen bitmiş oldu.

Başta kamu şirketi Türkiye Sigorta olmak üzere yerli şirketlerin yeni poliçeleri yüzde 30'lara varan indirim tutarı ile kesmeye başladığı ifade edildi. Sigorta uzmanı Özer Şimşek, şirketlerin belirsizlik nedeniyle fiyat oluşturmakta zorlandıklarını bu belirsizliğin ortadan kalkması ile rahatlayarak indirim yapmaya başladıklarını söyledi. Zorunlu trafik sigortasında Anayasa Mahkemesi'nin Karayolları Trafik Kanunu'nda iptal ettiği 2 madde kaynaklı belirsizlik ortadan kalkınca rahatlayan şirketler indirim yapmaya başladı. Geçen hafta Meclis Genel Kurulu'na kabul edilen yasal düzenleme ile trafik kazası sonucu zarar gören kişilere veya vefat eden kişilerin yakınlarına ödenecek bedeni tazminatlar standart hale getirilmişti. Böylece yaş, meslek, kazanç gibi parametreler baz alınarak tazminat ödemeleri aynı durumda olan herkes için eşit olacak. Yasanın ardından Sigorta ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) alt düzenlemeleri yaparak şirketlere gönderecek. Düzenleme yapılırken sigorta şirketleri bakımından tazminatların öngörülebilir seviyede olmasının sigorta primlerinde indirimlere neden olacağı öngörüsü yapılıyordu.

KAYNAK: Milliyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle