30 YILDIR BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 57'inci olağan genel kurulu seçimlerinde mevcut başkan Halit Gölcan yeniden başkan seçildi. 30 yıldır bileği bükülemeyen başkanın karşısına aday çıkmadı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
06 Temmuz 2021 Salı 16:12
361 Okunma
30 YILDIR BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
banner15

Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 57'inci olağan genel kurulu seçimlerinde mevcut başkan Halit Gölcan yeniden başkan seçildi. 30 yıldır bileği bükülemeyen başkanın karşısına aday çıkmadı.  


   Bilecik'te 781 üyenin bulunduğu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin bir restoranda düzenlenen 57'inci olağan genel kurulunda fazla katılım olmadı. Saygı duruşuve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurul, yönetim kurulu çalışma, denetim kurulu ve hesap raporlarının (bilanço-gelir gider tabloları) okunmasıyla devam etti.

7. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Özkarayur'ın divan başkanlığı yaptığı seçime tek liste halinde giren Halit Gölcan, 9'uncu kez üst üste başkanlığa seçildi.


  " Esnaf kefalet kooperatifleri esnafımızın can damarı"
  Yapılan seçim sonrası bir konuşma yapan Halit Gölcan, tüm üyelere teşekkür ederek, "30 yıldır başkanlık yapıyorum. Kooperatifimiz iyi bir şekilde, masraf yapmadan para biriktirmekteyiz. Esnafımızın sorunlarını halletmekteyiz. Buna göre 81 milyon lira lansmanımız var yani o kadar para dağıttık. Esnaf kefalet kooperatifleri esnafımızın can damarı. Bizler bin 73 kişiye 25 bin liralık destek kredisi verdik. Ben arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, onları hiçbir zaman mahcup etmedim devamlı onların yanında oldum. Onların sorunlarını çözmeye çalıştım ve devamlı yanlarında olacağım" dedi.


 "Bu teşkilatın çekirdeği atılacak ilk adım yiğitlik olduğunu gördük daha sonra yamaklık geliyor"
Seçime katılan Bilecik Valisi Bilal Şentürk ise, "Köklü bir esnaf teşkilatına sahip olabilmek için yani iyi bir sanatkar olabilmek için önce omurgayı inşa etmiş atalarımız. Yiğitlik dediğimiz kavram mükemmel bir insan olabilmek için omurgalı olmak gerekiyor. Doğrunun hakkını savunucu olmak gerekiyor. Bu teşkilatın çekirdeği atılacak ilk adım yiğitlik olduğunu gördük daha sonra yamaklık geliyor.

Üçüncü aşamada çıraklık  geliyor. Biz bunu eğitim programımıza sokmak için uğraşıyoruz. Belli meslek mensuplarının ticaretle uğraşan insanların sanatkarların bir araya geldiği küçük bir birlik olarak görmek mümkün değil. Bu toplumun temeli aslında. Bireyimize yiğitliği öğrettiğimizde onu iyi bir gözlemci yamak yaptığımızda aslında biz çok dirayetli bir insan yetiştiriyoruz. Bu insan ticarette de olursa mutlaka başarılı olur, ziraatta da olsa başarılı olur, sanatta da olsa başarılı olur. Toplumun hangi alanında bulunursa bulunsun mutlaka dik omurgalı doğruyu yanlışı ayıran duruşuyla örnek olabilen birey yetiştiriyorsak gönül rahatlığı ile her şeyimizi ona emanet edebiliriz. Bizim hedefimiz bu" dedi.


 Konuşmaların sonundan Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halit Gölcan, Bilecik Valisi Bilal Şentürk'ü günün anlam ve önemine binaen üzerinde Osmanlı Tuğrası bulunan bir tablo hediye etti.

Son Güncelleme: 06.07.2021 16:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle