121 YILLIK OSMANLI YEMİNİ

Bilecik’in Söğüt ilçesinde 121 yıl önce söylenen Ertuğrul Süvari Alayı’nın ‘Bismihu’ ile başlayan yemini, Geleneksel 2. Süvari Ertuğrul Alayı Yemin Töreni programında tekrar edildi.  

08 Temmuz 2019 Pazartesi 11:58
963 Okunma
121 YILLIK OSMANLI YEMİNİ
banner15

Bilecik’in Söğüt ilçesinde 121 yıl önce söylenen Ertuğrul Süvari Alayı’nın ‘Bismihu’ ile başlayan yemini, Geleneksel 2. Süvari Ertuğrul Alayı Yemin Töreni programında tekrar edildi.  


  Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid Han için önemli olan Ertuğrul Süvari Alayı, bundan 121 yıl önce Söğüt ilçesinde bulunan Ertuğrul Gazi Türbesi’ne gelerek ‘Bismihu’ ile başlayan yemini ediyordu.

 Söğüt’te düzenlenen program kapsamında da asırlar önce yemin eden askerlerin torunlarından oluşan yaklaşık 30 kişilik grup, Ertuğrul Alayı’nı temsilen yemin etti.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Geleneksel 2. Süvari Ertuğrul Alayı Yemin Töreni programı mehter takımının gösterisi ile başladı. Ardından tören alanında Bilecik Valisi Bilal Şentürk, bir konuşma yaptı. Vali Şentürk, "Bugün tarihimizde çok özel bir anlamı olan Ertuğrul Alayı’nın yemin merasimi icrası noktasında yapılmış olan programın ikincisinde bulunuyoruz.

Ertuğrul Alayı, Sultan Abdülhamid’in suikaste maruz kaldığı bir ortamda onu korumak üzere üzerine çullanmış olan bir ere 'evladım sen neredensin' dendiğinde 'Söğüt’tenim' padişahım dediği, vefanın, sadakatin timsali örnek bir hadisenin yaşandığı bir ortamda oluşturulmuştur.

 Sultan Abdülhamid Han’ın yakın muhafız alayını bu bölge insanından Afyon, Kütahya, Eskişehir, Bilecik ve Söğüt merkezli erlerden oluşturduğu muhafız alayının sembol toprakları temsil ettiği bir ortamda bir aradayız.

Burada icra edilen programla muradınız ne diye sorarsanız, bir taraftan tarihimizi yad etmek, tarihimizden ders almak, birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi ortaya koymak onu pekiştirmektir" dedi.


  Vali Şentürk’ün konuşmasının ardından temsili alayda bulunanlar Ertuğrul Alayı Yemini ettiler. Yeminin edilmesinden sonra program sona erdi.

Son Güncelleme: 08.07.2019 12:04
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
H. İbrahim 2019-07-08 17:13:53

Gayet güzel ancak arka planda Golf dondurma reklamı hiç uygun durmuyor.

Avatar
CELEBİ 2019-07-09 10:12:22

YAPILAN TÖRENDE KİMİN YETKİLİ KİMİN SÖZ SAHİBİ OLMADIĞI MEKANDA VATANDAŞI GÜNEŞTE BIRAKIP TÖREN ALANIN TÖREN BAŞLAMADAN BAĞIRAN KİŞİLER VARDI ..MADEM GÖREVLİ YAKA KARTI YOK BİRDE VATANDAŞLA AĞIZ DALAŞI YAPMALARI OLASI BİR ŞİDDETİ ÖNLEDİ.KENDİLERİNİ OSMANLI MOTORCULARI DENİLEN GRUP ÖNCELİKLE ÇOÇUKLAR İZLEMESİN DER GİBİ BARİKAT KURMALARI GÖZLERDEN KAÇMADI.SONRA O KADAR VATANDAŞI NEDEN GÖÇ EDER GİBİ YOK AT YARIŞLARI BAŞKA YERDE OLACAK DİYE GÜNEŞTE YÜRÜTMELERİ YOKMUYDU.SONRA İKRAM VERİLECEK DENİLDİ TAMAM GÜZELDE SIRA YOK SADECE TEK TEK ALINACAK YATSIYA KADAR BEKLEMEKTEN GİDENLER OLDU.YANİ BU TÖRENDE BİR REZİLLİK VARDI SORUMLU BELEDİYEMİ YOKSA KÜLTĞR MÜDÜRLÜĞÜ MÜ BUNUN HESABI SORULMALI YOKSA BU AYIP GÖZLE GÖRÜLDÜ ..

banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle