1 OCAK'TA BAŞLIYOR

AK Parti tarafından hazırlanan, elektrik enerjisi satışı üzerinden alınan TRT payının kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyi de içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
17 Kasım 2021 Çarşamba 09:59
351 Okunma
1 OCAK'TA BAŞLIYOR
banner15

AK Parti tarafından hazırlanan, elektrik enerjisi satışı üzerinden alınan TRT payının kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyi de içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Teklifte yer alan bazı düzenlemeler özetle şöyle; Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Gelirleri Kanunu’ndaki elektrik enerjisi hasılatından ayrılacak paylar iptal edilecek. Böylece, 1 Ocak 2022 itibarıyla elektrik faturaları üzerinden TRT payı kesilmeyecek. Enerji Fonu kesintileri de aynı tarih itibarıyla yürürlükten kalkacak. Teklifle, mesleki eğitim merkezlerinde kalfalık yeterliliklerine sahip 12. sınıf ücretlerinde artışa gidilirken, işletmelerde mesleki eğitim, staj ve tamamlayıcı eğitim için görenler için ödenecek devlet katkısı, İşsizlik Sigortası Fonu’na aktarılacak.

Balık, midye ve istridye yetiştiriciliği için kıyıda bulunan orman alanları kiralanabilecek.

Fikir ve sanat eserlerinin, kullanımı ve çoğaltımına karşı alınan önlemleri etkisiz hale getiren araçları satan, ithal eden, elinde bulunduran ve reklamını yapanlara hapis cezası verilecek.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri ve TCDD’ye ait özelleştirilen limanların, 49 yıldan az olan sözleşme süreleri, sözleşmeden kaynaklanan tüm yükümlülüklerin yerine getirilmesi ile davalardan vazgeçilmesi halinde 49 yıla kadar uzatılabilecek.

Doğalgazda tüketicilerin kişisel kusurları haricinde oluşan gaz arzının gecikmesi, durdurulması, bedel iadelerinin gecikmesi gibi nedenlerle oluşan tüketici mağduriyetleri karşılanacak. EPDK doğalgaz mağduriyetiyle ilgili tazminat esaslarını belirleyecek.

Petrol kanunu kapsamında yapılan ruhsat başvurularında, 90 gün boyunca başvuruların askıda tutulmasında süre 60 güne indirilecek.

Belediyeler, borçlanma tutarlarını, kalkınma ajanslarına ödeyecekleri matrahtan indirerek katkı paylarını eksik yatıramayacak.

Emekli aylığı alanlardan, aynı zamanda Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Vakfı, Türkiye Kızılay Demeği, Yeşilay Cemiyeti ve Yeşilay Vakfında görev alanların, emekli maaşları kesilmeyecek.

Türkiye içindeki futbol maçlarına ilişkin yayınların internet ortamında hukuka aykırı olarak kullanıma sunulduğunun tespit edilmesi halinde, Futbol Federasyonu Başkanı ya da yetkilendireceği bir kişi kararıyla yayını gerçekleştiren internet sitesinin internet trafiği bant genişliğinin yüzde doksan oranına kadar daraltılabilecek, yayının yapıldığı sayfanın erişimi engellenebilecek. Bu şekilde erişim engellenemezse, site tamamen kapatılabilecek.

KAYNAK: Milliyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle