ÜRETİCİ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Korona virüs Covid-19, Bilecik'teki marul üreticilerini de olumsuz etkilerden, daha önce yerinde 1 lira 20 kuruşa katılan marulun fiyatının şimdilerde 40 ile 50 kuruş arasında olması, talep azalması çiftçi kara kara düşünüyor.

03 Nisan 2020 Cuma 12:11
881 Okunma
ÜRETİCİ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR
banner15

Korona virüs Covid-19, Bilecik'teki marul üreticilerini de olumsuz etkilerden, daha önce yerinde 1 lira 20 kuruşa katılan  marulun fiyatının şimdilerde 40 ile 50 kuruş arasında olması, talep azalması çiftçi kara kara düşünüyor.  


 

 Bilecik'in Söğüt ilçesine bağlı Sakarya Vadisi bulunan ve "Küçük Antalya" diye adlandırılan Çaltı, Geçitli ve Yakacık köylerindeki binlerce dönüm serada yetişen yaklaşık 42 milyon kök marulu Korona virüs Covid-19 olumsuz etkiledi.

 Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün verilerine göre, açık ve kapalı alanda yılda yaklaşık 4 bin 200 dekar alanda marul ekimi yapılan bölgede marul fiyatları alıcı olmayınca dibe inerken, 20 günde fiyatlar neredeyse yüzde 60 geri geldi.

  "Çiftçi durursa hayat durur"
  Yakacık Köyü Muhtarı Hüseyin Yıldırım, köylerinde yaklaşık 300 dönüm sera olduğunu, kendisinin de 6 dönüm marul ektiğini söyledi. Bölgedeki köylünün büyük çoğunluğu geçimini seracılıkla sağladığını anlatan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti;
 "Korona virüs Covid-19 karşı fiyatlar aşağı geldi. Şuan marul toptan 40 ile 50 kuruşa satılıyor. İlk mahsulü çiftçi virüs çıkmadan bitirdi.

Bunlar şuna ikinci mahsul diyebiliriz. Bunu da artık çiftçimiz ülkemizin bulunduğu durum karşısında kar gözetmeksizin veriyor. Alıca da fazla yok ama biz fiyatları geri çektik. Nedeni vatandaşımız evinden çıkmasın, taze mahsul yesin diye. Ürünlerimiz çoğu İstanbul haline gidiyor. Bu yüzde 70'e tekabül eden kısım. Çiftçi durursa hayat durur. Sizler evinizde taze sebze yiyin diye bizler burada çalışmaya devam ediyoruz. Evde kal Türkiye diyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 03.04.2020 13:16
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle