TARİH VERİLDİ, BİTİYOR !

Türkiye günlerdir son günlerde gıda fiyatlarına yapılan fahiş zamları konuşuyor! Geçtiğimiz yıl ise 29 dev market zincirine soruşturma açılmıştı. Konuyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İşte son dakika haberinin detayları...

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
02 Şubat 2021 Salı 10:32
794 Okunma
TARİH VERİLDİ, BİTİYOR !

Türkiye günlerdir son günlerde gıda fiyatlarına yapılan fahiş zamları konuşuyor! Geçtiğimiz yıl ise 29 dev market zincirine soruşturma açılmıştı. Konuyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İşte son dakika haberinin detayları...

Daha önce, Covid-19 salgını sonrası fiyat artışları ve arz zincirindeki birtakım piyasa aksaklıklarına dair uyarılarda ve inceleme duyurularında bulunmuştu. Hemen akabinde Rekabet Kurulu, içlerinde zincir marketlerin de bulunduğu 29 teşebbüs hakkında soruşturma başlatmıştı. Konuyla ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte detaylar...

Rekabet Kurumu, 1.5 yıldır süren soruşturmanın sonuna yaklaşırken, Başkan Küle, “Bununla yatıp kalkıyoruz” dedi. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) da haksız fiyat artışı yapanları takibe aldı. Soruşturma tamamlanmak üzere ve vurguncular hak ettikleri cezaya çok yakın. Fiyatların makul rakamlara çekilmesi için gerekli zemin büyük ölçüde oluştu.

Pahalı gıdaya karşı Rekabet Kurumu ve Gelir İdaresi Başkanlığı da (GİB) yoğun bir çalışma içerisine girdi. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan başkanlığında gerçekleştirilen Gıda Komitesi'nde gıda fiyatlarındaki artışla mücadelede yol haritası ortaya kondu.

Rekabet Kurumu da yaş meyve ve sebze başta olmak üzere üreticiden aracıya, taşımacıdan satıcıya kadar bütün aktörleri takibe aldı. Fiyat atışları ve artışa katkı sağlayan tüm aktörlere karşı idari para cezası uygulanacak. Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, bu konuda yürütülen çalışmalar ve soruşturmaları anlattı.

SORUŞTURMALAR BİTİYOR 
Başkan Küle, zincir marketler, tedarikçilerin de aralarında yer aldığı 29 teşebbüse ilişkin yaklaşık 1.5 yıldır süren soruşturmada sona yaklaşıldığını belirterek, "Çok büyük teşebbüslerle karşı karşıyayız.
Rekabet hukukundan kaynaklı yasal süre zorunlulukları var.

Tahminimize göre 1 Mart'ta bitecek. İki yazılı savunma alacağız. Daha sonra sözlü savunma safhasına geçeceğiz. Geniş bir kadroyla bir yılı aşkın süredir özel bir çalışma yaptık. Kararın vicdanları rahatlatacağını düşünüyorum" dedi.
 

Son Güncelleme: 02.02.2021 10:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle