KREDİ KARTI KULLANANLAR DİKKAT

Tatiller, seyahatler, yapılandırma ödemeleri, İnternetten alışverişler, bol taksitler... Kısacası kredi kartına aşırı bir yüklenme söz konusu.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
10 Eylül 2021 Cuma 13:25
475 Okunma
KREDİ KARTI KULLANANLAR DİKKAT

Tatiller, seyahatler, yapılandırma ödemeleri, internetten alışverişler, bol taksitler... Kısacası kredi kartına aşırı bir yüklenme söz konusu.

Sadece ilk 7 ayda kredi kartıyla yapılan alışveriş 788 milyar lirayı, nakit çekimi ise 77 milyar lirayı buldu. Harcarken iyi ama işin rengi borç ödemeye gelince değişiyor. Borcu borçla çevirmek de nafile, bu yöntem cepteki deliği büyütüyor. Özetle yönetilemeyen kart borcu daha büyük sorunları beraberinde getiriyor.

Sınır koyun

 Her ay harcayacağınız limiti önceden belirleyin ve bu limite sadık kalın. Çoğu mobil uygulamada kart limit ayarlama menüsü vardır. Belirlediğiniz limite gelince sizi uyarır ve yaptığınız harcamanın boyutunu o anda görmenizi sağlar.

Bütçenizi aşmayın

 Aylık bütçenizi aşan bir kredi kartı limiti belirlemekten kaçının. Aylık borç miktarınız kazandığınız paradan fazlaysa kredi kartı ödemelerinizde sorun oluşması kaçınılmaz. Bu nedenle kredi kartınızın toplam limitini bütçenize uygun bir tutar olarak belirlemenizde fayda var.

Tam bir kısır döngü

Asgari ödeme kısır döngüsü gibi kart borcunu başka bir kartla kapatmak da yapılacak en büyük hatalardan biridir. Bu yöntemle aslında borç da kapanmıyor; borç borcu doğuruyor. Eğer böyle bir alışkanlığa sahipseniz bunun farkına vararak bankanızla görüşebilir ve borcunuzu yapılandırmasını isteyebilirsiniz.

KAYNAK: Milliyet

Son Güncelleme: 10.09.2021 13:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle