KITLIK YOLDA

Kripto para madenciliği, Çin’in yasaklaması sonucunda yeniden gündeme geldi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
26 Mayıs 2021 Çarşamba 10:14
371 Okunma
KITLIK YOLDA

Kripto para madenciliği, Çin’in yasaklaması sonucunda yeniden gündeme geldi.

Zaten madencilik, elektrik tüketimi, çevreye etkisi ve bilgisayar donanımı bulma zorluğu nedeniyle bir süredir eleştiriliyordu. Kripto paralarla ilgili son dönemde öne çıkan bir konu madencilik oldu. En son Çin hükümeti, ülkede kripto para madenciliğini engellediğini duyurdu. Zaten bir süredir bu konu gündemdeydi.

Tesla CEO’su Elon Musk ve başka pek çok isim de çevreci gerekçelerle kripto paraları eleştirmişti. Zaten araştırmalarla da kripto para madenciliğinin enerji tüketimindeki yansımalarına sık sık dikkat çekiliyor. Kripto para madenciliği en basit tanımıyla, özel yazılım ve donanımlara sahip cihazların, karmaşık problemleri çözerek kripto para transfer işlemlerini onaylaması ve bunun sonucunda yeni üretilen kripto para ile ödüllendirilmesi... 

Yani kripto paraya satın alarak ya da madenci olarak yatırım yapabiliyorsunuz. Bilgisayar ve internete sahip olan herkes madencilik yapabiliyor. Kripto para madenciliğinde de Asic, grafik işlemci birimi yani GPU, CPU yani merkezi işlem birimi ile madencilik ve bulut madenciliği gibi türler var.

KAYNAK: Milliyet

Son Güncelleme: 26.05.2021 10:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle