FİYATLARA YANSITMAYAN YANDI

Vatandaş dövizin düşmesiyle zamların da geri çekilmesini bekliyor. Tüketici örgütleri zamların kademeli geri çekilebileceğini öngörüyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
23 Aralık 2021 Perşembe 12:20
212 Okunma
FİYATLARA YANSITMAYAN YANDI

Vatandaş dövizin düşmesiyle zamların da geri çekilmesini bekliyor. Tüketici örgütleri zamların kademeli geri çekilebileceğini öngörüyor.

TESK Başkanı “Günde 8 kere etiket değiştirenler o etiketleri tekrar değiştirmeli” diyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Muş ise "Döviz kurlarındaki düşüşü, tedarik zincirinin her halkasında fiyatlara yansıtmayanlara karşı denetimlerimiz artarak devam edecek, fırsatçılara göz açtırmayacağız. İhlalde bulunanlara hukuki çerçevede en ağır cezaları vereceğiz, vatandaşımızın hakkını-hukukunu kimseye çiğnetmeyiz." ifadelerini kullandı.

Dövizin hızlı yükselmesiyle gıdadan giyime, temizlikten teknolojiye birçok alanda zamlar peş peşe geldi. Zamlardan etkilenen tüketiciler, dövizdeki düşüşle birlikte artan fiyatların da inişe geçmesini bekliyor. Zamların geri çekilmesine yönelik çağrılar yapılırken, fiyatların kademeli olarak düşebileceği öngörülüyor. Tüketici dernekleri “Döviz artınca koşar adım yapılan zamlar döviz düşünce emekleyerek gidiyor” diyor. Ucuz gıdaya ulaşma isteğiyle birlikte merdiven altı üretim tehlikesi de arttı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, gıda akaryakıt gibi birçok ürün grubunda döviz kurlarını bahane ederek jet hızıyla zam yapanların şimdi samimiyetlerine inanmak için indirim beklediklerini açıkladı. “Herkes taşın altına elini koysun” diyen Palandöken, “Bu dönemdeki desteklere kamu bankalarının yanı sıra özel bankaların da katılması gerekiyor” dedi. Tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğinin altını çizen Palandöken, “Her dükkana kolluk kuvveti koyamayız. Yapılacak bir şey var o da; günde 8 kere etiket değiştirenlerin o etiketleri tekrar değiştirmeleri… Fakat şimdi de ‘biz pahalıya aldık’ diye bahane üretiyorlar” dedi.

KAYNAK: Milliyet

Son Güncelleme: 23.12.2021 12:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle