DOLARDA 3 AY SONRA BİR İLK!

ABD Merkez Bankası (Fed) tutanaklarına göre varlık alımlarını beklenenden erken azaltmak gerekebileceğini düşünenler var. Bu gelişmeyle dolar uluslararası piyasalarda değer kazandı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
09 Temmuz 2021 Cuma 11:38
135 Okunma
DOLARDA 3 AY SONRA BİR İLK!

ABD Merkez Bankası (Fed) tutanaklarına göre varlık alımlarını beklenenden erken azaltmak gerekebileceğini düşünenler var. Bu gelişmeyle dolar uluslararası piyasalarda değer kazandı.

Dolar uluslararası piyasalarda ABD Merkez Bankası (Fed) tutanaklarının ardından değer kazanırken, yurt içinde dolar/TL 8.69 civarında seyrine devam etti.

3 AYIN EN YÜKSEĞİ

Dolar, Fed’in varlık alımlarını bu yıl sonundan itibaren azaltmaya başlayacağı beklentilerini destekleyen toplantı tutanaklarının ardından başlıca para birimleri karşısında 92.844 ile 3 ayın en yüksek seviyesini gördü.

Tutanaklarda aylık tahvil alımlarının ne zaman azaltılacağı net olarak ortaya konulmadı. Ancak Reuters’ın haberine göre “bazı katılımcıların” bankanın tahvil alım programını azaltması için gerekli koşulların “beklediklerinden biraz daha erken” oluşacağını düşündüğü görüldü.

Tutanaklarda yetkililerin salgın nedeniyle uygulanan aşırı gevşek para politikasının nasıl sıkılaştırılacağı konusunda çeşitli görüşler ortaya koyması para politikasının yeniden düzenlenmesinin artık masaya yatırıldığı şeklinde yorumlandı.

KAYNAK: Milliyet

Son Güncelleme: 09.07.2021 11:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle