BİTCOİN NEDEN YÜKSELİYOR? UZMAN İSİM YANITLADI

Haftaya kazançla başlayan en yüksek hacimli kripto para birimi Bitcoin, bugün itibarıyla da yükseliş trendini koruyor. Geçtiğimiz Pazar günü 45 bin dolar bandını aşarak 19 Mayıs’tan itibaren ilk kez bu seviyenin üzerini test eden Bitcoin, 46 bin dolar seviyesinin hemen altında tutunmaya çalışıyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
10 Ağustos 2021 Salı 10:49
231 Okunma
BİTCOİN NEDEN YÜKSELİYOR? UZMAN İSİM YANITLADI

Haftaya kazançla başlayan en yüksek hacimli kripto para birimi Bitcoin, bugün itibarıyla da yükseliş trendini koruyor. Geçtiğimiz Pazar günü 45 bin dolar bandını aşarak 19 Mayıs’tan itibaren ilk kez bu seviyenin üzerini test eden Bitcoin, 46 bin dolar seviyesinin hemen altında tutunmaya çalışıyor.

 Kripto paara birimlerinde yeniden hareketlenme başladı. 64 bin dolar ile tarihi zirvesini gördükten sonra sert düşüşe geçen ve 29 bin dolara kadar gerileyen Bitcoin, 46 bin doları aştı. Gün içinde yüzde 8'e varan yükseliş kaydetti. Konuyla ilgili Uzmanpara'ya açıklamalarda bulunan Avrasya Blockchain ve Dijital Para Araştırmaları Derneği Başkanı Kadir Kurtuluş şu ifadeleri kullandı:"Kripto paralara yönelik getirilen reklam yasakları Google tarafından kaldırıldı ve e-ticaret devi Amazon kripto para ve blockchain için iş ilanı açtı. Bunlar kripto para piyasası için önemli etkiler oldu. Kripto parayı takip eden insanlar genellikle kripto paraların ülkelerden ve olaylardan etkilendiğini sanıyor ancak işin teknik boyutu da çok önemli. Şu an yaşanan yükseliş trendi bir tık daha hızlandı. Altcoinler yükselişe geçmeye başladı. Çin’den gelen herhangi bir manipülasyon yok.

KAYNAK: Milliyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle