BİLECİK'TE TAVUK ÜRETİMİNDE HERHANGİ BİR SORUN YOK

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
26 Mayıs 2018 Cumartesi 12:58
633 Okunma
BİLECİK'TE TAVUK ÜRETİMİNDE HERHANGİ BİR SORUN YOK

 Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmettin Yoldaş, son günlerde ulusal ve yerel medyada yer alan Türkiye'nin beyaz et üretiminin yüzde 75'inin karşılandığı Sakarya, Düzce, Bolu, Kocaeli ve Bilecik'teki entegre tesislerinde üretimin durduğu iddialarının doğru olmadığını, Bilecik'te tavuk üretiminde de herhangi bir sorun olmadığı söyledi. 

  İl Müdürü Yoldaş, yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz günlerde "Bilecik Kanatlı Hayvan Eti Üreticiler Birliği üyeleri, üretimi durdurma yönünde karar aldı" başlıklı haberleri yalanlayarak, "Bu yayınlanan haberde ilimiz sınırları içinde yer alan Şen ve CP piliç firması ile çalışan üreticiler, üretimi durdurma kararı alındığına dair bilgiler yer almıştı. Bilecik il ve ilçeleri toplamda 4 milyon 200 bin adet tavuk üretimi potansiyeline sahip olup, bu potansiyel istihdama büyük katkı sağlamaktadır.

 Bilecik için bu kadar öneme sahip olan tavukçuluk sektörünün bu sorununu çözmek adına, söz konusu adı geçen firmalar ve üretici birlikleriyle görüşüldü. Görüşmeler sonucunda ilimizde üretim devam etmekle beraber, üretim durdurma söz konusu değildir. Üretimde herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır" ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 26.05.2018 13:07
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Önder Uz 2018-05-27 13:44:50

basında çıkan haberlere ne demeli , maksatlı mı lütfen bunu açıklayın

banner22

resim yükleresim yükle