BİLECİK'E DEV YATIRIM

Bilecik Valisi Şentürk, Bilecik'in Osmaneli ilçesine yatırım yapan bir petrol ürünleri fabrikası ziyaretinde Türkiye'nin en büyük 500 firmasından 14'nün Bilecik'te faaliyet gösterdiğini söyleyerek, "105 bin metre kare alan üzerine kurulacak olan tesiste ilk etapta 300 kişinin istihdam edileceğini ve yıllık 60 bin ton atık madeni yağ işleme kapasitesine sahip olacak. Osmaneli'ne yatırım yapan Tayraş ise, kendi sektöründe Türkiye'nin birincisi, Avrupa'nın üçüncüsü. Bilecik'e hem istihdam bakımından hem de ekonomi bakımından büyük katkı sağlayacaktır" dedi

06 Ağustos 2020 Perşembe 14:15
1493 Okunma
BİLECİK'E DEV YATIRIM
banner15

 Bilecik Valisi Şentürk, Bilecik'in Osmaneli ilçesine yatırım yapan bir petrol ürünleri fabrikası ziyaretinde Türkiye'nin en büyük 500 firmasından 14'nün Bilecik'te faaliyet gösterdiğini söyleyerek,

 "105 bin metre kare alan üzerine kurulacak olan tesiste ilk etapta 300 kişinin istihdam edileceğini ve yıllık 60 bin ton atık madeni yağ işleme kapasitesine sahip olacak. Osmaneli'ne yatırım yapan Tayraş ise, kendi sektöründe Türkiye'nin birincisi, Avrupa'nın üçüncüsü. Bilecik'e hem istihdam bakımından hem de ekonomi bakımından büyük katkı sağlayacaktır" dedi  


 


  Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Osmaneli ilçesinde yapımı devam eden Tayraş ''Atık Yağ İleri Dönüşüm Rafineri''sinin inşaatında incelemede bulundu.  Vali Şentürk, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Hizmetleri Dairesi Başkanı Ferruh Parmaksız, Osmaneli Kaymakam Vekili Efecan Şahin, Belediye Başkanı Münür Şahin ile birlikte inşaatta incelemede bulunarak, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Afşin'den ve ilgililerden bilgi aldı.


 


  "Türkiye'nin en büyük 500 firmasından 14'nün Bilecik'te faaliyet gösteriyor"


  Vali Şentürk, Bilecik'in potansiyelinin yüksek olan bir yer olduğunu, büyük yatırımlar aldığını ve almaya da devam ettiğini söyledi. Bilecik'te marka değerlerin bulunduğunu ifade eden Vali Şentürk, sözlerine şöyle devam etti.


 "Türkiye'nin en büyük 500 firmasından 14'nün Bilecik'te faaliyet gösteriyor. Bilecik'in tarihi, kültürel, sanayi ve tarımsal olarak marka değerleri var. Bilecik'te istihdam sağlayan 419 firmamız bulunuyor. Tayraş ise, kendi sektöründe Türkiye'nin birincisi, Avrupa'nın üçüncüsü. Bilecik'e hem istihdam bakımından hem de ekonomi bakımından büyük katkı sağlayacaktır. Önemli bir yatırım yapılıyor. Tesisimiz, ülkemize ve Bilecik'e güzel katkılar sağlayacak.''
 



  Genel Müdür Aydın Özbey de, yaptığı sunumda, Tayraş'ın kuruluş hedefinin, dünyadaki en iyi uygulamaları ve örnek tesisleri temel alarak, Türkiye'de teknolojik ve çevresel anlamda en üst seviyede ''Atık Yağ İleri Dönüşüm Rafinerisi'' ile Avrupa Birliği (AB) ve ulusal mevzuata uygun olarak faydalı kullanım ömrünü tamamlamış madeni yağları işleyerek, yüksek katma değere sahip baz yağları elde ederek, pazara sunmak olduğunu söyledi.

 


 

"Ülkemizde, her yıl yaklaşık 400 bin ton madeni yağ tüketilerek 260 bin ton, faydalı kullanım ömrünü tamamlamış madeni yağ oluşmaktadır"


 105 bin metre kare alan üzerine kurulacak olan tesiste ilk etapta 300 kişinin istihdam edileceğini ve yıllık 60 bin ton atık madeni yağ işleme kapasitesine sahip olacağını anlatan Özbey, şunları kaydetti:


 

''Madeni yağlar, baz yağların katkı maddeleri ile harmanlanması sonucu elde edilen, sanayi ve otomotiv sektörünün vazgeçilemez girdisidir. Faydalı kullanım ömürleri ardından atık değil, kıymetli bir girdi, stratejik hammaddedir ve ileri dönüşüm rafinasyonu ile katma değeri yüksek 'Baz Yağlar' üretilebilir.

 Ülkemizde, her yıl yaklaşık 400 bin ton madeni yağ tüketilerek 260 bin ton, faydalı kullanım ömrünü tamamlamış madeni yağ oluşmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2019 yılında, 270 bin tona karşılık gelen 1,5 milyar liralık baz yağ ithalatı yapılmıştır.

Ülkemizde geri dönüştüremeden israf edilen, faydalı kullanım ömrünü tamamlamış madeni yağ miktarı, 2019 yılında ithal edilen baz yağ miktarına eşittir.'' Özbey, ayrıca Tayraş'ın Avrupa'nın teknolojisi ile birinci, büyüklüğü ile üçüncü rafinerinin çevre ve iklim dostu olduğunu bildirdi.


  İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya-Metalürji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu da rafinerinin Türkiye Kimya Endüstrisinin ayrıcalıklı bir rafinerisi olduğunu belirterek, ulusal bazda tedarik zinciri yönetimi yaparak, yağları toplamayı başarmak istediklerini ifade etti.

Son Güncelleme: 06.08.2020 14:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle