BENZİN İSTASYONLARINDA YENİ DÖNEM! BU DURUMA ŞAŞIRMAYIN!

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
30 Eylül 2019 Pazartesi 12:40
668 Okunma
BENZİN İSTASYONLARINDA YENİ DÖNEM! BU DURUMA ŞAŞIRMAYIN!
banner15

  Benzin istasyonlarında yeni döneme başlanıyor. Bundan sonra araç sahipleri akaryakıt almak için istasyona giriş yaptığında benzin doldurmak için karşısında kimseyi bulamayacak. Benzin istasyonlarında yakıtı dolduracak herhangi bir görevli olmayacak. Peki bu durumun sebebi nedir? Akaryakıt istasyonlarında nasıl bir değişiklik gerçekleşecek?

İşte akaryakıt istasyonlarında geçilecek yeni sistemin tüm detayları

Benzin istasyonlarında yeni bir döneme geçiliyor. Bundan sonra yakıt almak için istasyona girdiğiniz zaman sizi görevliler karşılamayacak. Benzin istasyonları da akıllanıyor. Bakın yeni sistem nasıl çalışıyor. Önce araba benzin istasyonuna yanaşıyor. Sonrasında karşıdaki ekranda 'STOP' yani 'DUR' ibaresini görene kadar aracı sürüyor. İşte bu kadar. Araç durduktan sonra asıl sürpriz başlıyor. Karşıdaki ekranda 'Welcome' ibaresini gördükten sonra işlem başlıyor. Öncelikle bu istasyonlarda insan bulunmuyor; STOP yandığında isminiz ortaya çıkıyor. Aracınızdan sizi tanıdıktan sonra cüzdan bilgilerinize kadar sistem ulaşıyor. Bu noktada ekrandan ne kadar benzin alacağınızı seçiyorsunuz. Bunun için telefonu kullanmanız da yeterli. Telefona ilgili uygulamayı indirdikten sonra kredi kartından çekim yapılıyor. Sonrasında sistem aracın benzin deposunu tespit edip benzin doldurmaya başlıyor. İşlem otomatik olarak gerçekleşiyor; Önce bir kol otomatik olarak sistemden çıkıyor. Ardından depo kapağını da hızlı bir şekilde açıyor. Sonrasında ise hortum otomatik olarak depoya yerleştiriliyor ve dolum işlemi başlıyor. Ekrandan da işlemi takip etme şansına sahipsiniz. İşte hepsi bu! Ardından sistem kendini kapatmaya başlıyor. Depo kapağını otomatik açan sistem, benzer hamleyle de geri çekilip kapağı kapatıyor. Siz ise araçtan inmeden benzin almış oluyorsunuz. Henüz test aşamasında olan sistem ilk olarak New Yorkta hayata geçecek ve başarılı bulunursa yaygınlaşacak. Binek otomobil alırken en önemli kriterlerden biri de muhakkak yakıt tüketimidir. Özellikle son yıllarda gelişen teknolojiyle birlikte araçların motorları da gelişti, yakıt tüketimleri de azaldı.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle