ALTINDA ÖNEMLİ GECE!

Altın alacaklar dikkat! Sabitlendi...

17 Eylül 2020 Perşembe 10:40
658 Okunma
ALTINDA ÖNEMLİ GECE!
banner15

Altın alacaklar dikkat! Sabitlendi...


Tüm dünyanın gözü kulağı dün akşam açıklanacak olan FED kararındaydı. Karar açıklandı ve Amerika Merkez Bankası beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı. Bu durum bir nebzede olsa altın fiyatlarında düşüşe neden oldu. Gram altın 469 TL'ye ons altın ise 1945 dolara geriledi.İç piyasada gram altın 469 liradan, çeyrek altın 761 liradan, Cumhuriyet altını da 3,034 liradan işlem görüyor. Peki uzmanlar altın fiyatlarında yaşanan değişim için ne diyor? İşte cevabı...İntegral Yatırım Menkul tarafından hazırlanan raporda şu ifadeler kullanıldı: Ons altın bu sabah forex piyasasında 1944 seviyesinde işlem  görüyor. Dün Fed'in faizlerde değişiklik yapmadı.

Powell'ın  konuşmaları dolara güç kazandırırken ons altın değer kaybetti.Dolar endeksi son iki günde 92.80  seviyesinden 93.45 seviyesine yükselirken, 93.60 seviyeleri önemli  olabilir. DXY’nin bu sınırı geçmesinin ardından Dolardaki güçlenme hız  kazanabilir ve bu durum Ons altında baskı yaratabilir. Aksi halde DXY’de geri çekilme tekrar oluşması durumunda ise Ons Altında  toparlanma görülebilir.Teknik Analiz: Ons altın 1925-1954 arasındaki yatay bantta karışık  seyrediyor. Geçtiğimiz günlerde 1954 seviyesindeki üst bandı kırma  denemelerinde bulunan ons altın bu seviyeler üzerinde kapanış gerçekleştiremedi.22 günlük ortalama seviyesinde hareket eden ons  altında net bir yönden bahsetmek zor. 1954 seviyesi direnç olarak  kullanılmaya devam edecek. Bu seviye üzerine yerleşilmeden altında  yönün yukarı çevrilmesi zor olacaktır. 1954 seviyesi yakınlarına  gelindiğinde tekrar kar satışlarıyla karşılaşabiliriz.

Temkinli  olmakta fayda var. Ancak 1954 üzerine yerleşmeyi başarırsa 1975 ve 1992 seviyelerine kadar yükseliş görebiliriz. Aşağıda 1924 seviyesi  destek konumunda.Işık Menkul tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: "Açıklanan FED/FOMC kararları ve FED Başkanı Powell'ın söylemleri  ile dolar varlıklarında oluşan pozitif fiyatlama Değerli Metal'i baskı altına aldı.Şu an için 1943 dolar civarında fiyatlanan emtiada, aynı zamanda 20 Mart'tan başlayan yükselen trend çizgisinin de ihlâl  edildiği görülmekte. Bu bağlamda, gün içerinde geri çekilmelerin devam  etmesi halinde  1939, 1932,1925, 1912 ve 1902 destek noktaları da  sırasıyla izlemeye alınabilir.Öte yandan, emtiada yeniden  oluşabilecek yukarı yönlü ataklarda ise  1947, 1951, 1956, 1966 ve 1970 direnç seviyelerini ilk etapta takipte olacağız."Ahlatcı Yatırım tarafından hazırlanan altın analizinde ise şöyle denildi: "Salı günü dikkatler FOMC toplantısı üzerinde olmaya devam ederken  beklentilerin üzerinde açıklanan ABD verileri sonrası kurdaki yatay  hareketlere ek olarak, değerli metaldeki geri çekilme ile birlikte  gram atlında da aşağı yönlü sınırlı hareketler takip edilmişti.
Dün  ise kurda 7,50 seviyesi üzerinde yukarı yönlü sınırlı hareketler devam  ederken, takip edilen Fed kararı ve ardından yapılan açıklamalar  sonrasında ons altındaki geri çekilmeye paralel olarak gram altında da geri çekilmeler gözlense de yukarı yönlü sınırlı hareketin devam  ettiği izlendi.Teknik olarak incelediğimizde, gram altının 468 seviyesinde  belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi. 466 destek seviyesinin  üzerinde kaldığı sürece gelebilecek alımlar ile yukarı yönlü eğilimin  devam etmesi durumunda 470, 472 ve 474 takip edilmesi gereken önemli  direnç seviyeleridir.Gelebilecek olası satışlar ile gram altındaki eğilimin aşağı yönlü hareketinde ise 466, 464 ve 462 destek seviyeleri  takip edilmelidir."

KAYNAK:MİLLİYET

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABERAltın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle