ALTIN ALACAKLAR DİKKAT

Altın alacaklar dikkat! Kırıldı...

12 Ekim 2020 Pazartesi 10:49
874 Okunma
ALTIN ALACAKLAR DİKKAT

Altın alacaklar dikkat! Kırıldı...


Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı. Gram altın 490 TL seviyesinde işlem görürken ons altın psikolojik seviye olan 1900 dolar seviyesini kırarak 1930 dolar seviyesinde işlem görüyor. Uzmanlar, ABD'de teşvik paketine dair beklentilerin piyasalarda iyimserlik yarattığını belirtirken, anketlerde Biden'ın önde olması piyasaları endişelendirdiğini söylüyor.

İç piyasada gram altın 490 liradan, çeyrek altın 778 liradan, Cumhuriyet altını 3,222 liradan, ons altın ise 1930 dolardan işlem görüyor. Peki uzmanlar altın fiyatlarında yaşanan değişim için ne diyor? İşte cevabı..ÜNLÜ & Co/DAHA tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Ons altın direncini test ediyor. Henüz somut bir adım atılmamış olsa da ABD’de teşvik paketi beklentilerinin güçlü kalmaya devam etmesi dolar üzerinde baskı yaratırken değerli metallerin ise güç kazanmasını kolaylaştırıyor. Bu kapsamda ons altının 1930 doların üzerini test ettiğini görüyoruz.Kısa vadeli teknik görünüm açısından son derece önemli olduğunu düşündüğümüz 1920 doların üzerinde kalınması durumunda daha yüksek seviyelere kapı açılacağını düşünüyoruz.Öyle ki son yükselişle birlikte Ağustos ayından bu yana devam eden aşağı yönlü trend kırılmış durumda. Bu durumda ilk hedefin 1935 dolar seviyesi olacağını söylemek mümkün.Gedik Forex tarafından hazırlanan raporda ise şöyle denildi: "Küresel piyasalarda, ons altın 1900dolar seviyesinin üzerinde seyrediyor. ABD'de teşvik paketine dair beklentiler piyasalarda iyimserlik yaratırken, diğer taraftan ABD Başkanlık seçimlerine doğru, anketlerde Biden'ın önde olması da piyasaları bir taraftan endişelendiriyor.Teşvik paketi ve Trump'tan gelecek olası açıklamalar piyasaların gündeminde olabilir. Ons altın için 1938$ - 1949$ ve 1960$ direnç noktaları olarak takip edilebilir. Geri çekilmelerde, 1922$ - 1913$ - 1902$ destek noktaları olarak izlenebilir."Ahlatcı yatırım tarafından hazırlanan altın analizinde ise şu ifadelere yer verildi: "Geçtiğimiz Perşembe günü ABD’de gerçekleşen başkan yardımcısı  adaylarının münazarasının ardından, dikkatlerin beklentilerin altında  açıklanan ABD işsizlik başvuruları verisi ve tekrar olası teşvik  paketlerine odaklanması değerli metalde yukarı yönlü hareketlere neden  olmuştu.Teknik olarak incelediğimizde, ons altının 1930 Dolar seviyesinde  belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi.Azalan talep ile ons altında aşağı yönlü hareketlerin devam etmesi durumunda sırası ile 1923, 1916 ve 1908 seviyeleri takip edilmesi gereken önemli destek  seviyeleridir.Olası bir yukarı yönlü harekette ise 1936, 1943 ve 1950  direnç seviyeleri kısa vadede takip edilebilir." 

KAYNAK:MİLLİYET

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABERAltın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle