“YOLLAR KİTAPLA BİTER”

 Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi ile Eskişehir Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, kitap okumanın önemine dikkat çekmek için “Yollar Kitap Biter” projesi gerçekleştirdi.  

12 Mayıs 2018 Cumartesi 12:25
307 Okunma
“YOLLAR KİTAPLA BİTER”

 Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi ile Eskişehir Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, kitap okumanın önemine dikkat çekmek için “Yollar Kitap Biter” projesi gerçekleştirdi.  


  Proje kapsamında Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesinden 28 öğrenci, Okul Müdürü Fadıl Ağdağ, Edebiyat Öğretmeni Çağlar Nuhveren ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Sarıfıkıoğulları Yüksek Hızlı Tren'de kitap okuyarak Eskişehir’e gitti.

  Proje hakkında açıklama yapan Bilecik Refik Arslan Fen Lisesi Okul Müdürü Fadıl Ağdağ, "Kitap okumanın önemine dikkat çekmek için ‘Yollar Kitapla Biter’ projesi yaptık. Okulumuzdan 28 öğrenci ile birlikte yüksek hızlı trenle Eskişehir’e gittik. Kardeş okulumuz Eskişehir Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi öğrenci ve idarecileri bizi tren garında karşıladılar. Bizde onları aynı şekilde Bilecik Tren Garı'nda karşıladık. İnsanlar, hiçbir bilgiye sahip olmadan doğar. Yaşamı boyunca birçok bilgi öğrenir. Başarının sırrı da okumaktır. Okulda olduğu kadar hayatta da başarının en önde gelen şartlarından biri yine okumaktır. Hiçbir şey okumanın yerini tutamaz" dedi.


  "Kültürlü bir insan olmanın birinci yolu okumaktır"


  Ağdağ, konuşmasının devamında kültürlü bir insan olmanın birinci yolunun okumak olduğunu belirterek, "Okuma olayı bir uzun yolculuktur; beşikte başlar, mezarla biter. Okulla beraber biten okumalar yarıda kalmıştır. Okuma iğneyle kuyu kazmaktır; kararlılık ve sabır ister.

 Okuma bir arayıştır; hakikati, doğruyu, güzeli arayış. Her arayış içinde bulma heyecanını barındırır. Bulursunuz, ikinci, üçüncü arayışlar başlar. Umut ve heyecan, okumanın ayrılmaz iki vasfıdır. Okuma insanlığın, umut ve heyecan da canlılığın şartıdır.

 Okumanın asla sonu yoktur ve ne kadar okursan, o kadar iyidir. Yani hayatının sonuna kadar okuyabilirsin. Okuyan insan her zaman başarılı olur.

 

Bilgi çağında yaşıyoruz ve bizim en fazla bilgi toplayacağımız şeyler kitaplarımızdır. Okumak ruhu yüceltir ve insanlar size daha fazla değer verir. Cahillikten kurtulmanın yolu kitapları okumaktan geçer" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle