VALİ BÜYÜKAKIN’IN EŞİNDEN HALK EĞİTİM MERKEZİ KURSLARI’NA ZİYARET

 Bilecik Valisi Tahir Büyükakın’ın eşi Figen Büyükakın, Bilecik Halk Eğitim Merkezi Kurslarını ziyaret etti.  

26 Ocak 2018 Cuma 13:42
398 Okunma
VALİ BÜYÜKAKIN’IN EŞİNDEN HALK EĞİTİM MERKEZİ KURSLARI’NA ZİYARET
banner15

 Bilecik Valisi Tahir Büyükakın’ın eşi Figen Büyükakın, Bilecik Halk Eğitim Merkezi Kurslarını ziyaret etti.  


  Ziyarette Figen Büyükakın’a Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş da eşlik etti. El emeği göz nuruyla özel tezgahlarda dokunan ürünlerin nasıl üretildiğini yakından izleyen Figen Büyükakın, tarihi köklere sahip olan ürünler hakkında kursiyer ve öğretmenlerle sohbet ederek onlardan bilgi aldı.


  Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, ürünlerin satışından elde edilen gelirin bir kısmının, kursiyerlere verildiğini, böylece kursiyerlerin aile bütçelerine katkıda bulunduklarını söyledi. Ayrıca Bilecik’in tarihi geçmişine vurgu yapan Kayı desenli şal ve atkı üretiminin bu kurslarımızda başarıyla gerçekleştirildiğini ifade etti. Durmuş, “Ev hanımı bayanlarımızı kurslara katılmaya davet ediyoruz.

 Kursiyerlere ve öğretmenlerimize çalışmalarında başarılar diliyorum. Bizlere ziyaretimizde eşlik eden Valimiz Tahir Büyükakın’ın eşi Figen Büyükakın hanımefendiye de çok teşekkür ediyorum” dedi.


  İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un konuşmasının ardından kendisi de iktisatçı olan Figen Büyükakın, kursiyerlerin bütçelerine yapılan katkılarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu istihdam seferberliğine katkı sağlanmış olduğunu, bunun da Bilecik ekonomisi açısından sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti. Ayrıca Bilecik’in tarihi değerini vurgulayan Kayı desenli şal ve atkı üretiminin, Bilecik’in tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağını dile getirerek, verdikleri bilgilerden ve çalışmalarından dolayı Halk Eğitim Merkezi öğretmen ve kursiyerlerine teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle