“MODEL BM FENMUN19” KONFERANSI DÜZENLENDİ

Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi tarafından Model Birleşmiş Milletlerarası (Model BM Fenmun19) konferansı düzenlendi.  

02 Mayıs 2019 Perşembe 17:47
135 Okunma
“MODEL BM FENMUN19” KONFERANSI DÜZENLENDİ

Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi tarafından Model Birleşmiş Milletlerarası (Model BM Fenmun19) konferansı düzenlendi.  


  Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi Müdürü Fadıl Ağdağ, Ertuğrulgazi Lisesi Afkanistan,  Bozüyük Fen Lisesi Bosna Hersek, Hayme Ana Kız Meslek Lisesi Almanya, Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Norveç, Osmaneli 75.Yıl Anadolu Lisesi Pakistan, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Filistin, Söğüt Anadolu Lisesi İspanya, Özel Sınav Lisesi İngiltere, Pazaryeri Hilmi Duralioğlu Anadolu Lisesi ABD ve Bozüyük Kumral Abdal Anadolu Lisesi Venezuela adına katıldı.


  Konferansın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, savaşların ve göçlerin toplum üzerindeki ekonomi, eğitim, sağlık, sosyo psikolojik, çevre, insan ve organ kaçakçılığı üzerindeki etkileri konularının yer aldığı dili İngilizce olan FENMUN19 konferansında, öğrencilerin İngilizceyi akademik, resmi ve diplomatik kullanabilmesi, dünya sorunları karşısında bilinçlenmesi ve sorunlara çözümler üretmeye çalışması gerektiğini söyledi.


  Okul Müdürü Fadıl Ağdağ ise temasını 'Savaş ve Göçler' olarak belirledikleri ve gençlerin dünyadaki belli problemlere çözüm bulmaları için konferans düzenlediklerini anlatarak, amaçlarının öğrencilere İngilizce olarak BM üyesi devletleri temsil etme ve devletlerin fikirlerini savunma fırsatı vererek, dünya siyasetinden haberdar etmek istediklerini ifade etti.


  Konferans katılımcı okullara katılım belgesi verilmesiyle sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle