LİSE ÖĞRENCİLERİNE "ETKİLİ ÖĞRETİM VE ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ" SEMİNERİ

Eğitim Uzmanı Uzman Psikolog Özkan Şenol, Bilecik’te lise öğrencilere “Etkili Öğrenim ve Çalışma Yöntemler” hakkında seminer verdi.

08 Aralık 2015 Salı 10:13
1433 Okunma
LİSE ÖĞRENCİLERİNE
Eğitim Uzmanı Uzman Psikolog Özkan Şenol, Bilecik’te lise öğrencilere “Etkili Öğrenim ve Çalışma Yöntemler” hakkında seminer verdi.  
 
 
  Çocuk Ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Bilecik Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Hayat Birlikte Güzel” projesi kapsamında, Eğitim Uzmanı Uzman Psikolog Özkan Şenol, “Etkili Öğrenim ve Çalışma Yöntemler” hakkında Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde lise öğrencilerine seminer gerçekleştirdi.
 
 
  Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan seminerle ilgili bilgi veren polis memuru Taner Gökyeşil, “ÇOGEP kapsamında Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından İl Emniyet Müdürlüğümüzün adına başvurusu yaptık. "Hayat Birlikte Güzel" projesi Emniyet Genel Müdürlüğü Proje Değerlendirme Kurulu tarafından 27 Şubat 2015 tarihinde onaylanarak kabul görmüştür.
 
 
  Proje kapsamında toplumun bireyi olan ailelerimiz ve aile yapımız temel alınmış Güvenli Toplum ve Sağlıklı Birey yetiştirmek için aile ve aile bireylerinin bilgilendirilmesinin yanında bireyleri bilhassa öğrencilerimizi aile içinde ve üçüncü şahıslara karşı iletişimleri esas alınarak ne yapılabilir düşüncesiyle bu seminer ortaya çıkmıştır. "İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın" düşüncesinden yola çıkarak bilhassa gelişme evresindeki insanımızın sorunlarına küçük bir giriş yaparak etkili öğrenme ve çalışma yöntemleri, dikkat dağıtan konulardan uzaklaşma, arkadaş, öğretmen ebeveyn ilişkileri, iç disiplin ve motivasyon sağlayabilme, başarılı olabilme sanatı konularında bir program hazırladık” dedi.
 
 
 
  “SİZİN YAPTIĞINIZ EN BÜYÜK HATA DERSİN BAŞINA OTURDUKTAN SONRA DEVAMINI GETİRMEK YERİNE SIKILDIM DEYİP KALKIYORSUNUZ”
 
  Eğitim Uzmanı Uzman Psikolog Özkan Şenol, lise öğrencilerine, etkili öğrenme, çalışma yöntemleri, dikkat dağıtan konulardan uzaklaşma, arkadaş, öğretmen ebeveyn ilişkileri, iç disiplin ve motivasyon sağlayabilme, başarılı olabilme sanatı konuları hakkında seminer verdi. Seminere, Bilecik Emniyet Teşkilatına teşekkür ederek ve organizasyonları yapanları ellerinden öptüğünü söyleyen Eğitim Uzmanı Uzman Psikolog Özkan Şenol "Türkiye'nin 68 ilini dolaştım. Herhangi bir Emniyet'in böyle bir organizasyon yaptığını görmedim. Demek ki sizleri çok seviyorlar. Siz de onları sevin.
 
 
  Ders çalışma tekniklerine gelince sizin yaptığınız en büyük hata dersin başına oturduktan sonra devamını getirmek yerine sıkıldım deyip kalkıyorsunuz. Başarılı insanlar ile başarısız insanlar arasındaki en büyük fark bu başarılı insanlar da sıkılıyor kesinlikle sıkılıyor. Üniversiteyi kazananlar da sıkıldı. Bunun neresi zevkli ki? Tüm öğrenciler şöyle yapıyor sıkılınca bırakmayı tercih ediyor. İlk şunu öğrenin dersin başında oturmasını öğrenin. Bizim öğrenciler 40-50 dakika 1-2 saat burada oturmuyor 2-3 saatlik sınava girmeye çalışıyor. Önce dersin başında oturmasını öğrenin. Eğer 3 saat boyunca buraya alışırsanız sıkılma oranınız azalacak"dedi ve seminere devam etti” dedi.
 
 
 
  Program Sonunda Eğitim Uzmanı Uzman Psikolog Özkan Şenol'ün 14'üncü baskısı olan "Farkında Mısınız?" adlı kitabı satışa sunuldu.

Son Güncelleme: 08.12.2015 10:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle