BİLECİK'TE İLK VE TEKLERİN OKULU SINAV KOLEJİ YENİ YERİNDE

Sınav Temel Lisesi ile Bilecik’teki yolculuğuna başlayan Sınav Eğitim Kurumları, şimdi de Özel Sınav Anadolu Lisesi, Özel Sınav Ortaokulu ve Özel Sınav İlkokulu okullarını bünyesinde toplayan Sınav Koleji ile yeni yerinde hizmet vermeye başladı.

29 Ocak 2019 Salı 12:19
925 Okunma
BİLECİK'TE İLK VE TEKLERİN OKULU SINAV KOLEJİ YENİ YERİNDE
banner15

Sınav Temel Lisesi ile Bilecik’teki yolculuğuna başlayan Sınav Eğitim Kurumları, şimdi de Özel Sınav Anadolu Lisesi, Özel Sınav Ortaokulu ve Özel Sınav İlkokulu okullarını bünyesinde toplayan Sınav Koleji ile yeni yerinde hizmet vermeye başladı.

Beşiktaş Mahallesi Necati Önen Caddesi eski HATEM Okullarının bulunduğu yerde hizmete başlayan Sınav Koleji kurucusu Ahmet Kol, 2008 yılında kurulan şirketlerinin , yaşadığı zorlu sürece rağmen bu güne kadar Bilecik’e eğitim anlamında neler kattığını Bileciklilerin takdirine bıraktıklarını söyledi. İki kardeş olarak çıktıkları bu yolda eğitimde en iyisinin Bilecik halkına vermek istediklerini anlatan Kol, sözlerine şöyle devam etti;

"Dershane olarak Türkiye’nin en önde gelen kuruluşlarından ‘’Sınav Eğitim Kurumları’’ markasıyla başladığımız bu yolda Sınav Temel Lisesiyle yol aldık. Şimdi de Özel Sınav Anadolu Lisesi, Özel Sınav Ortaokulu ve Özel Sınav İlkokulu okullarını bünyesinde toplayan Sınav Koleji’ ile devam ediyoruz. Bu yolda çok zorluklar çekildi bunu yani dershanecilik sürecini anlatmaya gerek yok sanırım. Biz hep yasal yolları seçtik. Bu gün kurs yapanların çektiği sıkıntılar malum. Bu sebeple biz her zorluğa rağmen Temel Lise olmayı seçtik ve her keresinde de yeniden başladık ve yine bu gün yeniden başlıyoruz" dedi.

"12 dönüm arazi üzerine yapacağımız okulumuzdan asla vazgeçmiş değiliz"

Milli Eğitim Bakanlığı standartları yönergesine uygun ve değerlerine sıkı sıkıya bağlı Sınav Eğitim Kurumları şartlarına getirmeye çalıştıklarını anlatan Kol, "Yalnız şunu söylemeden geçemeyeceğim. Yeni Terminal yanında aldığımız ve Şehir İmar Planına –Özel Eğitim Alanı- olarak şirketimiz bünyesine kattığımız 12 dönüm arazi üzerine yapacağımız ve birçoğunuzun siteleriniz de yayınladığınız projeden asla vazgeçmiş değiliz. Bundan sonra ki her imkânımızı o projeye bir çivi çakmak için kullanacağız. Kolej çalışmalarımızı çok uzun olmasa da belirli bir süreçten beri devam ettiriyoruz. Kolej yapısında malzeme anlamında daha eksikliklerimiz bitmemesine rağmen kadro çalışmalarımız hızla devam etmektedir" dedi.

" Bilecik için çok daha önemli ve ilk Özel Çocuk Üniversitesini açıyoruz"

Öğretmen ve çalışanlar olarak da yakında iyi yüzler görüleceğini aktaran Kol, "Bu binada 12 derslik ile Özel Sınav Anadolu Lisesi, 10 derslik ile Özel Sınav Ortaokulu, 8 derslik ile Özel Sınav İlkokulu olarak hizmet vereceğiz.  Ayrıca bizim için önemli ve Bilecik için çok daha önemli ve ilk Özel Çocuk Üniversitesini açıyoruz. 20 kişilik özel ve seçerek öğrenci alacağımız özel anasınıfımız olacak. Özel Sınav İlkokulu: 8 sınıflı özel donanımlı ilkokulumuza ara sınıfına da kayıt alacağız tabi ki. Ancak; Bizim esas hedefimiz 1. sınıf öğrencilerimizdir. Şuan da bile büyük ilgi hatta ön kayıt olarak görüşme yaptığımız öğrencilerimize Side to side (Yan yana) eğitim vereceğiz. Yani sınıf öğretmeni ve İngilizce öğretmeni derse birlikte girecek. Kolejimizden mezun olan öğrencilerimizi ana dili gibi İngilizce eğitimli olarak mezun etmek istiyoruz.

Bir Lisan Bir İnsan demekse bize ilkokulda bir çocuk göndereceksiniz, biz kültürlü, ahlaklı, bilgili, saygılı, Atatürk sevgisi ve iki dil bilgisine sahip, bir yetişkin olarak mezun edeceğiz. Özel Sınav Ortaokulu: Yakında tüm Türkiye’nin de kabul edip geçeceğini düşündüğümüz Ortaokul başlangıcını yani 5.sınıfı hazırlık sınıfı yapacağız. Sınav Koleji İlkokulunun yabancı dil eğitimini kaçırdık diyenler üzülmesin. Bu fırsatı ortaokul başlangıcında da yakalayacaklar. Bunun yanında zorunlu etütlerle çocuklarımızı Fen Lisesi ve diğer liseler ile kendi Anadolu Lisemize özenle hazırlayacağız" dedi.

"Kayıtlar 16 Mart günü başlayacak"

Sınav Koleji kurucusu Ahmet Kol, son olarak okullarından kayıtlar 16 Mart 2019 da yapılacak Düzey Belirleme Sınavı (DBS) sonrasında başlayacağını aktararak, "Başarılı öğrencilere çeşitli kademelerde Burs imkânı verilecektir.  Yakın zamanda bahçemiz yok, salonumuz yok, laboratuarımız yok bahaneleri üretip öğrenci ve veli karşısında sıkıntı çekiyorduk. Şimdi bahçemiz var, salonumuz var, spor sahalarımız var, laboratuarlarımız ve eğitime uygun daha güzel sınıflarımız var. Ayrıca görsel sanatlar salonumuz var. Bunun yanında; Bundan sonra Sınav Kolejinde 6 gün eğitim, etkinlik ve kulüp çalışmaları var. Sporun her dalını yapma imkânı var.

(Futbol, Voleybol, Basketbol, Atletizm) hafta içi eğitimi, hafta sonu kulüp çalışması. Satranç ve akıl oyunları. Hafta içi eğitimi hafta sonu kulüp çalışması Dans ve Halk Oyunları, Folklor. Hafta içi eğitimi hafta sonu kulüp çalışması. Müzik ve müzik aletleri hafta içi eğitimi hafta sonu kulüp çalışması. Bu çalışmalara ve kulüp etkinliklerine isteyen velilerde dahil edilecektir. Sınav Kolejinde bundan sonra öğrencilere öğlen yemeği (4çeşit) imkânı, ulaşım servis imkânı, sosyal etkinlik imkânımız var" dedi.

Son Güncelleme: 29.01.2019 12:24
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle