BİLECİK'İN İLK VE TEK BUTİK ÖZEL İLKOKULU

 Bilecik'in ilk ve tek Butik Özel İlkokulu 2018-2019 eğitim öğretim yılına hazır.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
16 Ağustos 2018 Perşembe 11:33
299 Okunma
BİLECİK'İN İLK VE TEK BUTİK ÖZEL İLKOKULU

  Bilecik'in ilk ve tek Butik Özel İlkokulu 2018-2019 eğitim öğretim yılına hazır.

 

 Bilecik'te 5 yıldır bu yana Butik Özel Okul olarak hizmet veren Özel Bilecik Edebali Şehir Koleji 2018-2019 eğitim öğretim yılına hazır. Okulları hakkında bilgi veren okulun kurucu Müdürü Saadet Güzel, "Butik Okul deyince aklımıza şunlar gelmelidir. Burada önemli olan çocuk ve onların birebir destek alarak kendi kişisel özelliklerini keşfedip ona göre yetiştirilmesi ve toplumun saygın bireyleri olması. Bu kavramı daha çok detayladırmak gerekirse; kalabalık ve büyük yapıların içinde kaybolmayan, öğretmen ve öğrencilerin birebir iletişim kurabildiği ve kurulan bu iletişimin sayesinde öğrencilerin kişisel özelliklerinin keşfedilip kişiye özel desteğin verildiği bir okul tipidir. Edebali Şehir Koleji; sevgiye dayalı sürdürülen eğitim ve öğretim modellerinin yanı sıra Rehberlik Servisinin de desteği ile öğrencinin kişisel özelliklerini dikkate alarak, öğrencilerini sosyal alanlara yönlendiriyor" dedi.

"Çocuğunuzun özel olduğunu hissedeceksiniz"

Çocukların neden koleji tercih etmeleri hakkında da bilgi veren Güzel, "Bilecik’in ilk Butik İlkokulunda kendinizin ve çocuğunuzun özel olduğunu hissedeceksiniz. Çocuğunuz bin, bin 500 kontenjanlı kalabalık okullarda 30-40 kişilik sıradan sınıflarda değil, 100 kontenjanlı okulun 12-15 kişilik sınıflarında kalabalıkta kaybolmadan, bireysel ve akademik özelliklerini kaybetmeden, özel ve özenleyetişeceği için velilerimiz ve öğrencilerimiz okulumuzu tercih etmeli. Ayrıca öğrencilerimizin bedensel, zihinsel ve duyuşsal gelişimleri için önem taşıyan; jimnastik, yaratıcı drama, değerler eğitimi, halk oyunları, akıl oyunları gibi branş dersleri ile de eğitimlerine katkıda bulunuyoruz" dedi.

"Okulumuzda yok yok"

 Okulunuzun fiziki özelliklerinden bahseden Güzel, "Okulumuz; içerisinde spor alanı, etüt salonları, dil laboratuvarı, matematik ve akıl oyunları sınıfı, kitap okuma salonu, sanat atölyeleri; geniş okul bahçemizde sebze ve meyve dikip yetiştirilebilen, sınıf bahçeleriyle zenginleştirilmiş bir içerik sunarak Bilecik’e hizmet etmektedir" dedi.

"Yabancı dil tüm okullarda ciddi bir sıkıntı olarak görünüyor"

 Butik okulun faydasını öğrenciler nasıl göreceğini anlatan Güzel, "Butik İlkokulda öğrenci sayısının az olması, veliler ile daha çok iletişime geçmemize olanak sağlıyor. Öğrencinin motivasyon takibi için de büyük avantaj. Bizim en önemli iddaamız şu; yabancı dil tüm okullarda ciddi bir sıkıntı olarak görünüyor. Biz ise 1'inici sınıfta hatta Anaokulumuza 36 aylık yani 3 yaşta kayıt olup 4'üncü sınıfta bizim ilkokulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin, karşısında konuşulan İngilizceyi  rahatlıkla anlayabileceği gibi rahatça İngilizce cevap verebileceğini biliyor ve söylüyoruz. Dolayısıyla dinlemede, okumada ve yazmada öğrencinin İngilizce problemini ortadan kaldıracağız. Okullarımızda kullandığımız Oxford, Cambridgeve Anaokulumuzda Macmillan İngilizce programları ve İnternet üzerinden takip ettiğimiz ödev ve çalışmalar sayesinde; Anaokulundan itibaren bize kayıt olup bizden mezun olan öğrencilerimiz İngilizce’yi bir problem olarak değil, hayatın zorlu aşamalarında bir kazanç olarak görecek" dedi.

"Çocuklarımızın geleceğine yön vereceğiz"

 Bilecik’te ilk olarak okullarının uyguladığı ve takip ettikleri eğitim programlarını hakkında bilgi vberen Güzel, "Öğrencilerimizin eğitiminde uygulayacağımız farklı yöntemler var. Akademik Check-Up sistemiyle öğrencilerimizin ders, konu ve test sistemindeki yaşadığı problemleri erkenden teşhis edip, alınması gereken önlemleri bireye uygun hassasiyetleuygulayıp zevkli ve eğlenceli bir öğrenme ortamı gerçekleştiriyoruz.  Ayrıca ATS-ajanda takip sistemi - öğrencilerimizin eğitim öğretim sürecinde düzenli ve sistemli ders çalışmaları konusunda onları motive eden bir sistemdir. Haftalık yapılması gereken her şey ajandaya yazılır, böylece evde aile, okulda ise öğretmen kontrolünü rahatça gerçekleştirir. Öğrenci-öğretmen-veli kaynaşmasını sağlayıp sıcak ve samimi ortamda çocuklarımızın geleceğine yön vereceğiz" dedi.

"Eğitim kadromuz yeri geldiğinde danışman yeri geldiğinde bir takım koçu gibi davranır"

Son olarak Bilecikli velilere bir de mesaj veren Güzel, "Hem Anaokulumuzdaki hem de Kolejimizdeki öğretmenlerimiz alanlarında donanımlı, başarılı ve yaratıcı bireylerdir. Bu özelliklerinin yanı sıra öğretmenlerimizi değerli kılan bir başka özellik ise öğrencilerine duydukları bağlılık ve sevgidir. Okul yönetimi ve öğretmenlerin çalışmalarının ortak sonucuna göre eğitim kadromuz yeri geldiğinde danışman yeri geldiğinde bir takım koçu gibi davranır. Hem çözüm odaklı hem de sizden biri olduğumuz için Özel Edebali Anaokulu’nu ve Özel Edebali Şehir Koleji’ni tercih etmenizi temenni ediyoruz. Siz çocuğunuzla eğlenceli vakitler geçirirken biz çocuklarımızın geleceğini inşaa etmeye başlayalım" dedi.

                                                                                                                                            

Son Güncelleme: 16.08.2018 11:42
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle