“BİLECİK EĞİTİMİNİN MEVCUT DURUM ANALİZİNİ TAMAMLADI VE EĞİTİMİN FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ”

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “Bilecik eğitiminin mevcut durum analizi tamamlandı ve eğitimin fotoğrafı çekildi” dedi.

17 Eylül 2016 Cumartesi 05:36
1820 Okunma
“BİLECİK EĞİTİMİNİN MEVCUT DURUM ANALİZİNİ TAMAMLADI VE EĞİTİMİN FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ”

   Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “Bilecik eğitiminin mevcut durum analizi tamamlandı ve eğitimin fotoğrafı çekildi” dedi.  

 

 

  Türkiye'nin ilk başörtülü Milli Eğitim İl Müdürü Fazilet Durmuş, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı öncesi öğrencilerin yüreklerine dokunacak projeler ürettiklerini, bakanlık politikalarının pilot çalışmalarına da talip olduklarını söyledi. Durmuş, “Samimi ve yeniliklere açık eğitim kadrosuyla artık hedef odaklı ve hedeflerin projelerle desteklendiği bir döneme geçildi. Proje dönemi için düğmeye basıldı. Ülkemizin 2023 vizyonu için 10’uncu büyük ekonomi hedefinde eğitimin önemli bir itici güç olduğu gerçeğinden yola çıkan Bilecik, eğitim yönetimi ülkenin bu sıçramasında eğitim politikalarına yön veren bir vizyon üzerinde çalışıyor.

 

 

 Ülke çapında gelişmeleri merak edilen ve takip edilen Bilecik vizyonu, projelerle yol bulacak. Valimizin önderliğinde orijinal projeler üretmek için gece gündüz arkadaşlarımızla çalışıyoruz. ‘Eğitim Müzayedesi Projesi’ ile besmeleyi çektik. Projede, kültürümüzün en güzel yöntemlerinden biri olan ‘İmece’ ile yardımlaşarak kaynak israfını önlemeye yönelik bir yaklaşım geliştirdik. Okullarımızdaki ihtiyaç fazlası malzemeler elektronik ortamda kurulan sanal bir koordinasyonla okullar arası ihtiyaç sahiplerine yönlendirilecek. Bir okulumuzun talebi varsa en kısa zamanda diğer okullardan karşılanacak.

 

 

 Proje kapsamında geniş bir salonda, kullanılmayan malzemeler sergilenecek. Burası, malzeme ihtiyacı oluşan okul müdürlerinin uğrak yeri olacak. Kısacası, ‘Müzayede’ mantığını eğitime uyarladık. Bu çalışmayı eğitim malzemeleri için yapmanın yanında, eğitimde niteliği arttırıcı ‘Örnek Uygulamalar’ için de yapacağız. Bu kararlılıkla çalışırsak iki yıl sonra ilimizin Eğitimde Marka Şehir olmaması için hiçbir neden yok" dedi.

Son Güncelleme: 17.09.2016 05:36
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKMilli EğitimProje
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle