35 ÖĞRENCİ VE VELİYE ÇANAKKALE GEZİSİ DÜZENLENDİ

  Bilecik'in Söğüt ilçesinde bağlı Küre köyünde eğitim veren Küre Dursun Fakıh Ortaokulu öğrencilerine Çanakkale Şehitliklerine günü birlik gezisi düzenlendi. 

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
12 Kasım 2018 Pazartesi 13:54
387 Okunma
35 ÖĞRENCİ VE VELİYE ÇANAKKALE GEZİSİ DÜZENLENDİ

  Bilecik'in Söğüt ilçesinde bağlı Küre köyünde eğitim veren Küre Dursun Fakıh Ortaokulu öğrencilerine Çanakkale Şehitliklerine günü birlik gezisi düzenlendi. 

  Okulun 5,6,7 ve 8'inci sınıf öğrencilerinden oluşan 35 kişilik öğrenci grubu, veli ve öğretmenleri eşliğinde Çanakkale Şehitliklerine günü birlik gezisi düzenlendi. Gezide 1. Dünya Savaşında Çanakkale Cephesinde savaşın geçtiği mekanlar ve şehitlikler ziyaret edildi. Sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında öğrencilerin anne ve babalarının katılımıyla gerçekleştirilen gezide duygusal anlar yaşandı. Gezide öğrencilerimizin bilgilerini, dayanışma ve işbirliği becerileri ile birlikte hareket etme alışkanlıklarının da kazandırılması sağlandı.

  "Öğrencilerimizden gözyaşı eksik olmadı"

  Gezi hakkında bilgi veren Okul Müdürü Reşat Avcı, sabah saatlerinde Çanakkale’ye varan öğrenciler ve aileleri, uzman rehberler eşliğinde Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret ettiklerini belirtti. Avcı, "1. Dünya Savaşı’nda İtilaf Devletleri ile Osmanlı Ordusu arasında yaşanan ve dünyanın en büyük savaşlarından biri olan Çanakkale Savaşı’nda yüz binlerce şehidin anısına yapılan anıtlar ve şehitlikleri gezen öğrencilerimiz, hem tarihin muhteşem zaferlerinden birinin yaşandığı toprakları gördü hem de savaşın acılarını hissetti.

 250 bin şehidin verildiği Çanakkale Zaferi’nin kazanıldığı şehitliğe ayak basan kafile; Kilitbahir Kalesi’ni gezdi. Burada Seyit Onbaşı Heykeli’nde anı fotoğrafı çektirilirken, 1969 şehit mezarının yer aldığı Şahindere Şehitliği’nde de şehitler için dua okundu. Seddülbahir’de bulunan Ertuğrul Tabyası’nda yer alan maketi inceleyen ve ardından 57’nci Alay Mezarlığı ile Conkbayırı’nı da ziyaret eden öğrencilerimizden gözyaşı eksik olmadı. Molada açık büfe yiyeceklerini yiyen öğrencilerimiz, kahramanlık izlerinin hissedildiği gezi boyunca öğretmenlerinden yaşananlar hakkında bilgi aldılar" dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle