1700 KİLOMETRE MESAFEYE GÖNÜL BAĞI KURDULAR

Bilecik’ten bin 700 kilometre uzaklıktaki Hakkâri’ye gönül bağı kurularak köy kütüphanesine yaklaşık bin adet kitap bağışlandı.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
17 Mart 2021 Çarşamba 13:04
170 Okunma
1700 KİLOMETRE MESAFEYE GÖNÜL BAĞI KURDULAR
banner15

Bilecik’ten bin 700 kilometre uzaklıktaki Hakkâri’ye gönül bağı kurularak köy kütüphanesine yaklaşık bin adet kitap bağışlandı.


Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki ‘İhtiyacın olmayanı ihtiyacı olana verelim’ isimli sosyal medya grubu bu defa da Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine bağlı Suüstü Köyü'nde kurulacak olan kütüphane için kitap bağışında bulundular. Suüstü Köyü İlköğretim Okulu'na kurulacak olan kütüphane için seferber olan sosyal medya grubu, kampanya sonucunda toplanılan kitaplar paketlenerek Hakkâri’ye gönderildi.
 


"EN HASSAS NOKTAMIZ OLAN OKUMAK VE OKUTMAK DÜSTURUMUZLA TEREDDÜT ETMEDEN KABUL ETTİK"
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan grup yöneticisi Kısmet Sağlam, yardım talebi kendilerine ulaştığında en hassas noktaları olan eğitim konusunda hiç vakit kaybetmeden çalışmalara başladıklarını ve kısa sürede sonuç aldıklarını söyledi. Sağlam “Suüstü Köyünde eğitime devem eden bir köy okulumuza kütüphane yapmaya karar veren öğretmenlerimizin yapılacak olan kütüphaneye kitap desteği talebi Gökhan Belen bey aracılığıyla bize ulaştı. En hassas noktamız olan okumak ve okutmak düsturumuzla tereddüt etmeden kabul ettik. Okulumuzun bu talebini ‘İhtiyacın olmayanı ihtiyacı olana verelim’ grubumuz üzerinden grup üyelerimizle paylaştık. Bu çağrımıza duyarsız kalmadı" dedi.


"BİNE YAKIN HİKÂYE, ROMAN, ANSİKLOPEDİ VE TEST KİTABI TOPLADIK"
Sağlam, sosyal medyadan yaptıkları çağrı üzerine bine yakın kitap toplandıklarını anlatarak, "Siyasi partiler, çarşı esnafı, mahalle esnafı, lise öğrencileri ve farklı şehirlerde yaşayan üyelerimiz ile birlikte bir buçuk hafta gibi bir sürede binden fazla hikâye, roman, ansiklopedi ve test kitaplarını bir araya getirip adrese kargolardık. Kitap yolladığımız okulun kütüphanesine verilecek olan ismin Şehit Sezgin Burak Cantürk olduğunu öğrenince daha da mutlu olduk. Şehidimize rahmet diliyoruz. İsmi sonsuza dek yaşasın. Her alanda grup olarak elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız” dedi.

Son Güncelleme: 17.03.2021 13:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle