BAKKALCIOĞLU'NDAN MÜZELER HAFTASI MESAJI

Bilecik'in Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası nedeniyle yayınladığı mesaj yayınladı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
18 Mayıs 2021 Salı 16:13
56 Okunma
BAKKALCIOĞLU'NDAN  MÜZELER HAFTASI MESAJI

Bilecik'in Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası nedeniyle yayınladığı mesaj yayınladı.

Yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; “Geçmişle bugünü buluşturan ve kültürleri kaynaştıran müzeler, ülkelerin kültürel yaşamının ayrılmaz ögesi durumundadır. Toplumsal barış ve insanlığın gelişimi için vazgeçilmez olan müzelerde yapılan tüm etkinlikler, tarih bilincinin oluşmasını, estetik beğeniyi, düşünmeyi ve öğrenmeyi sağlamaktadır. Müzelerimiz, binlerce yıllık uygarlıkların birbirinden değerli eserlerini, yaşam stillerini, kullandığı malzemeleri, giyim ve kuşamlarını bizlere canlı bir biçimde sunulduğu mekânlar olarak öğretici ve eğitici özelliği ile de önemli görevler üstlenmişlerdir. Müzelere ve tarihi değerlere verilen önem, ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin önemli göstergelerinden biridir. Bu nedenle müzelerimizdeki eşsiz eserler ve şehrimizdeki tarihi değerlerin korunması, onarılması ve gelecek nesillere aktarılması toplumsal sorumluluklarımızdandır. Bu duygu ve düşüncelerle başta müze çalışanlarımız olmak üzere tarihimizi koruyan ve kollayan herkesin Müzeler Haftası’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Son Güncelleme: 18.05.2021 16:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle