“Kurtuluş’tan Kurtuluşa Bisiklet Turu” Söğüt'ten Start Aldı

“Kurtuluş’tan Kurtuluşa Bisiklet Turu”, Osmanlı Devleti'nin kurulduğu yer olan Bilecik’in Söğüt ilçesinden 120 katılımcı ile başladı.

02 Eylül 2016 Cuma 08:39
1267 Okunma
“Kurtuluş’tan Kurtuluşa Bisiklet Turu” Söğüt'ten Start Aldı

 “Kurtuluş’tan Kurtuluşa Bisiklet Turu”, Osmanlı Devleti'nin kurulduğu yer olan Bilecik’in Söğüt ilçesinden 120 katılımcı ile başladı.

 

 

  Söğüt’ten Çanakkale’ye yaklaşık 550 kilometrelik güzergahta gerçekleşecek olan “Kurtuluş’tan Kurtuluşa Bisiklet Turu” 120 katılımcı ile Söğüt'ten başladı. Söğüt'ten yola çıkan 120 bisikletli, yaklaşık 32 kilometre sonra Bilecik Şeyh Edebali Türbesi'nde mola verdiler. Burada Bilecik Belediyesi tarafından verilen ikramları alan katılımcılar, türbe ziyareti gerçekleştirdi, ağaçların altında dinlenme fırsatı buldu.

 

 

 

“Söğüt’ten yola çıkan arkadaşlar 550 kilometrelik bir güzergâh sonrası Çanakkale’ye gidecek”

 

  Şeyh Edebali Türbesi'nde tur hakkında bilgi veren Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilci Haklan Yavuz, “Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu”nun bugün itibariyle Söğüt'ten başladığını belirtti. Yavuz, “Söğüt’ten yola çıkan arkadaşlar 550 kilometrelik bir güzergâh sonrası Çanakkale’ye gidecek. Dün katılımcı bisikletliler Söğüt’e geldiler. 

 

 

 Bir akşam orada konakladılar. Bugün Söğüt, Bilecik, Yenişehir, İznik istikametine gidilecek. İznik’te konaklama yapılacak. 2’inci gün İznik, Gemlik, Muanya ve Bursa’ya gidilecek. 3’üncü gün Bursa’dan Karacabey’e gidilecek. 4’üncü gün Karacabey’den Bandırma, Biga’ya gidilecek. Son günde Biga, Lapseki ve Çanakkale’de son bulacak.

 

 

 Haftaya 7 Eylül Çarşamba günün Çanakkale gezisi ve kapanış programıyla sonlanmış olacak. Bugün burada 120 katılımcı var. Bursa’dan katılımcılar olacak.  Bu bisiklet turu her yıl düzenleniyor. Her sene katılım gittikçe artıyor” dedi.

 


 

  “Geçmişte atlarla yapılan yolculuk şimdi demir atlarla yapılıyor”

 

  Şeyh Edebali Türbesi'nde katılımcılara seslenen Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise Bilecik’i taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek, diriliş, kurulu ve kurtuluş şehri, Şeyh Edebali diyarı, Osmanlı toprağı, Ertuğrul Sancağı diye tanıttı. Bu vatanın her karış toprağı aziz şehitlerin helal kanlarıyla sulandığını ifade eden Yağcı, şöyle devam etti:

 

 

  “Bizler onların emanetçisi ve bekçileri olarak bu vatanın her karışını imar ve ihya etmekle mükellefiz. Her karışına sahip çıkmakla mükellefiz. Her karışına hak etmiş değeri vermekle mükellefiz. Atalarımızdan bize intikal eden değerleri gelecek nesillere aktarmakla mükellefiz. Onun için bizler Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma Törenleri çerçevesinde güzel bir geleneği oluşturduk.

 

 

 Kuruluştan, Kurtuluşa, Söğüt'ten, Bilecik’ten, Çanakkale’ye geçmiş dönemle atlarla yapılan yolculuğu az önce kardeşlerimiz ifade ettiler, bugün demir atlarla yaparak bu yolculuğu adeta yaşıyor ve yaşatmaya çalışıyoruz.

 

 

 Ben bu geleneğin yaşamasına katkı sağladığınız için her sene buraya geldiğiniz ve bizlere bu güzelliği yaşattığını için tüm pedal çeviren siz değerli dostlarımıza teşekkür ediyorum.

 

 

 Sağlık sıhhat içerisinde bir yolculuk geçirmenizi temenni ediyorum. Memleketimizin çok hassas bir süreçten geçtiği bu dönemde mili birliğimiz, beraberliğimiz çok önemli. İşte onu da sembolik olsa bu tür bir etkinlikle bu birliğimizi, beraberliğimi, kardeşliğimizi göstermemiz açısından son derece önemli.”

 

 

  Konuşmanın ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Başkan Yağcı’ya bisikletçi yeleği takdim etti. Son olarak toplu hatıra fotoğrafı çektiren bisikletliler, yola çıktı.

 

 

Son Güncelleme: 02.09.2016 08:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle