BİLECİKSPOR ANTRENÖRÜ HASAN KOL, NET KONUŞTU

Bilecikspor 2016-2017 futbol sezonu öncesi hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken, yeni transferlerinin takıma uyumu sevinçle karşılandı.

05 Eylül 2016 Pazartesi 05:11
2356 Okunma
BİLECİKSPOR ANTRENÖRÜ HASAN KOL, NET KONUŞTU

   Bilecikspor 2016-2017 futbol sezonu öncesi hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken, yeni transferlerinin takıma uyumu sevinçle karşılandı.  

 

 

  Bilecik 1. Amatör Lig’de mücadele eden Bilecikspor, yaklaşık 15 gündür Bilecik Edebali Stadı’nda her gün yaptığı tek idmanla 2016-2017 futbol sezonuna hazırlanıyor. Yapılan antrenman sonrası açıklamalarda bulunan Bilecikspor Antrenörü Hasan Kol, yeni transferlerinin takıma uyumunun kendilerince sevinç verici bir durum olduğunu söyledi. Takımın havasından bahseden Kol, "Takımımızın havası için önce motivasyon gerekiyor. O yüzden önce bir hedeflerimizi belirlememiz lazım. Yeni gelen arkadaşlarımıza onların nasıl bir takıma geldiklerini, neyi temsil edeceklerini, hedeflerinin ne olması gerektiğini anlattık.

 

 

 Kendilerini zaten adı üstünde amatör, amatör olarak fazla karşılık beklemeden olabildiğince bu işi keyifle zevkle yapabilmektir. Bir hedefimiz var, biz bir il takımını temsil edeceğiz. O yüzden onları anlatıp, ona göre başladık çalışmalara. Hak eden iyi bir takım oluşturmak istiyoruz. Tam anlamıyla 5 transferimiz netleşti. Özel İdareden Fikret Avcı, Yusuf Aksoy ve Mustafa Bingöl oyuncularımızı aldık. Aslında İl Özel İdare'den 4 tane daha genç çocuk aldık. Yine İstanbul’dan 3 oyuncumuz geldi. Biri de yine İstanbul’dan geçen sene Özel İdare’ye almak istediğimiz ama sakatlık ve gurbet sorunlarıyla alamadığımız arkadaşımızı ikna ettik.

 

 

 Bir sürpriz bugün belli olacak. BAL Liglerinde oynamış yaşı 36 ama tecrübeleri olan bir arkadaşımız var. Toparlamaya başlıyoruz. Bizim diğer takımlara göre avantajımız var. Geç başladık. Hatta dedikodular dönüyormuş, geliyor kulağımıza. ‘Hasan hoca kendine çok güveniyor’ diye. İlk haftayı BAY geçeceğiz. Yaklaşık 25 günlük bir süremiz var şuanda. Çocukları da çok bunaltmamak adına yeni başladık. Güzel bir çalışmamız olacak inşallah. Olabildiğince iyi idmanla, çocukları iyi çalıştırarak temsil edeceğiz” dedi.

 


 

  “1 dakika bile oynatmazsan 3-0 hükmen mağlup sayılıyorsun”

 

  Bu seneki amatör lig statüsünden bahseden Kol, “Bu seneki statüde 16 tane oyuncu yazabiliyoruz, yani 18 yazıyoruz ama bunların 2 tanesi 1998 ve daha küçük oyuncular olmak zorunluluğu var. Eğer bu oyunculardan bir tanesini 1 dakika bile oynatmazsan 3-0 hükmen mağlup sayılıyorsun. Bu sene böyle bir statü getirildi. Geçen seneye nazaran bu sene yine forma reklamları var fakat oyuncu ismi yazamıyorsun formaların arkasına” diye belirtti.

 


 

  “Bence geçen sene ki takımda ondan önceki takımda yeterliydi”

 

  Geçen seneki takımın şampiyon için yeterli olacağını düşündüğü anlatan Bilecikspor Antrenörü Hasan Kol, şöyle konuştu;

  “Bu iş inanma işi her şeyden önce idman işi. Bunun için çok güvenmek, çok idman yapmak lazım. Bence yeterli. Ama neye göre yeterli. Şimdi şampiyon olmak sadece yetmiyor. Biliyorsunuz ki Vitra’nın direk inmesi var. İnmezse baraj maçı var. Önce bir şampiyon olmak için hedeflerimizi koyacağız. Çünkü hedef büyütmemek lazım. İlk önce şampiyon olacağız. Ben şunu söylüyorum. Biz bu sene mütevazi bir takım olacağız.

 

 

 Mütevazı derken maaş olarak ya da para olarak demiyorum. Mütevazi takım derken biz kendimizi bilerek oynayacağız. Biz bir kere 1. Amatör Küme ’de oynayan bir takımız. Bizim diğer takımlardan hiçbir farkımız yok. Aynı statüde aynı saha da mücadele edeceğiz. Bizim ilk önce rakibimize saygımız olacak. Ben daha önceki yıllardaki izlenimlere dayanarak söylüyorum ki bizim bu konuda çok eksiğimiz var. Diğer takımlar bize bileniyor. Tabii ki bilenecek futbol konusunda.

 

 

 Ama bunun dışında dışarıda işte böyle demeçler, konuşmalar, seyircimizin beklentilerinin karşılanmamasıyla ortaya çıkan gerginliği rakibin üstüne alınması. Biz önce kendi içimizde takım olacağız. Karşı tarafa saygı duyacağız. Hakeme saygı duyacağız. Çıkacağız güzelce ısınacağız, maç içerisinde terbiyesiz hiçbir hareketimiz olmayacak. Ahkam kesmeyeceğiz, biz Bileciksporuz demeyeceğiz. Biz ön idman yaptığımızda oyuncularıma söyledim. Biz şuan Bilecikspor formasını hak etmiyoruz. Şuan Şimşeksporuz diye. O formayı hak etmek, bir ili temsil etmek için ilk önce şampiyon olmamız lazım.”

 


 

  “Bilecikspor’un geçen sene bence tek derdi idmansızlıktı”

 

  Bilecikspor Antrenörü Hasan Kol, Bilecikspor transfer politikalarından bahsetti. Eksiklerine birazn önce bakacaklarını ifade eden Kol, sözlerine şöyle devam etti:

  “Fazla da genişletmeden kadroyu, çocuklara da umut vermemek adına, oynamayacak oyuncuyu takımı da germemek adına o dengeyi çok iyi kurmayı düşünüyorum. Tolga Burulday hakkında görüşmeleri vardır illa ki. Saygı duymak lazım. Ama o da Bilecik’in çocuğu. O da kopmak istemez. Hasan Hocasını sever. Görüşmelerimiz oldu. Ama bir takım pürüzler kalmış başkanımızla arasında.

 

 

 Oyun olarak ben şunu görüyorum ki. Bilecikspor geçen sene ilk yarıda oyunu koparttıysa koparttı. Biliyorsun ki herkes ilk başta aynı başlar. Ama sonradan vücut kondisyonu yoksa aşağı doğru düşmeye başlar. O arada Bilecikspor öndeyse skor avantajıyla önde kaldı hep. Ama ilk 15’nci dakika ilk golü yerse, 2’nci yarı başlamadan diğer golü de yiyorsa Bilecikspor düşüyor oyundan. Bilecikspor’un bence tek derdi idmansızlıktı”.

 


 

  “Önce insan kendi takımına saygı gösterecek, bu sene o ciddiyet olacak”

 

  Son olarak sezon başlayana kadar yapacakları idmanlardan bahseden Kol, “Ben özellikle saha da yapıyorum bütün idmanları. Kış aylalarında salonları değerlendiriyorum. Sadece takım olarak biz bir tesis yapıp bu çocukları hazırlayamıyoruz. Bu adamların işleri var. Çift idman yapamıyoruz. Sadece futbol ile uğraşanlarla çift idman yapsak da bunun beslenmesi var, kalori hesaplamasına kadar yapmamız lazım. Bu çok zor, zor değil imkansız. Çift idman yaptırma taraftarı değilim. Bu sebeplerden dolayı. Hafta 5 gün idman, bir gün dinlenme şeklinde programımız. Adaletli kadro var. İdmana gelecek ki oynayabilsin.

 

 

 Bu sene adaleti vereceğimi düşündüğüm için, o çocuklar idmanı kaçırmayacak yani. Önce insan kendi takımına saygı gösterecek. Bu sene o ciddiyet olacak. İdmanlarda bir kırmızı bir mavi penyelerimiz var. Pazartesi, Çarşamba, Cuma kırmızı, Salı, Perşembe, Cumartesi turkuaz penyeler giyinecek. Sağ olsun başkanımızda bu imkansızlıkta çabalıyor. Biraz bizim çapımız daha da azalıyor. Nerede azalıyor? Esnaflarda, sanayicilerin içinde çapımız azalıyor. O çapı yakalamak içinde bazı şeyleri göstermemiz lazım. Bilecikspor şunu beklemeyecek. Hakem bize yardım etsin, rakip bize saygı göstersin biz Bileciksporuz hayır; yok öğle bir şey biz sahaya çıkışımızla, rakibe gösterdiğimiz saygıyla biz hak edeceğiz” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 05.09.2016 05:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle