GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Bilecik'te, Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
20 Eylül 2021 Pazartesi 10:48
86 Okunma
GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI
banner15

Bilecik'te, Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.  


  Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Vali Vekili Yunus Fatih Kadiroğlu, Belediye Başkanı Semih Şahin ile Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Dernek Başkanı Durak, törende yaptığı konuşmada, İki devlet arasındaki anlaşmazlıklardan dolayı çıkan savaşlara katılan ve savaşta hayatını kaybedenlere ''Şehit'', yaralananlara ''Malül Gazi'' ve sağ olarak dönenlere de ''Muharip Gazi'', denildiğini kaydetti.

Bu unvanların devlet adına TBMM tarafından verildiğini ifade eden Dernek Başkanı Durak, şöyle konuştu:
  ''Yüce Türk milleti nezdinde şehitler nurlu, gaziler onurlu kişiler olarak kabul görmektedir.

Gazilik, alınıp satılabilen ya da bir başkasına devredilebilen bir unvan olmayıp ömür boyu taşınılacak olan çok kıymetli bir manevi değerdir. Biz gaziler bu unvanı almak için süngünün ucunda, mermilerin vızıltısında, mayın tarlalarının içinde bombaların dehşetinde kaldık. Çok zorlu sıkıntılı saatler günler aylar geçirdik, çok acılar çektik. Yüce ulusumuz gözlerimizin önüne geldi, acılarımızı unuttuk, ''Vatan ama hep vatan'' dedik. Helal olsun akan ve akacak kanlarımız vatana dedik. Kollarımız arasında şehit olan arkadaşlarımızı, erlerimizi, komutanlarımızı kucakladık. Açık giden gözlerini ellerimizle kapattık. Kefen olduk. Niye ben şehit olamadım diye gözyaşı döktük. Sonunda gazamız mübarek oldu.

Uğrunda savaştığımız devletimiz ve ulusumuz bizleri unvanların en asili, en şereflisi olan gazilik unvanı ile onurlandırdı. Ulusal değer olmanın onur ve gururu içerisindeyiz. Türk milleti ve vatanının düşmanlarına karşı şerefi ile canını esirgemeden vatanını korumuş, mücadele vermiş, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu olan başta Gazimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü onun silah arkadaşlarını şükranla anıyor, 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimize Allah'tan rahmet, 15 Temmuz Demokrasi Gazilerimize Allah'tan şifa diliyorum.''
  Jandarma Eğitim Komutan Vekili Jandarma Albay İsmail Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Muzaffer Sandal, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, daire müdürleri ile gazi ve şehit ailelerinin katıldığı etkinlik, sona erdi.
 

"Ülkemizin bekası için canlarını hiç düşünmeden ortaya koyan kahraman gazilerimizin Gaziler Gününü kutluyorum"
  Vali Vekili Kadiroğlu, Jandarma Eğitim Komutanlığı Sosyal Tesislerinde gazi aileleriyle bir araya geldiği etkinlikte, vatanın bedel ödeyerek, şehitler vererek kazanılmasının çok çok anlamlı olduğunu vurgulayarak, ''Ülkemizin bekası için canlarını hiç düşünmeden ortaya koyan kahraman gazilerimizin Gaziler Gününü kutluyorum.

Söz konusu vatan olduğunda canını hiçe sayan bir millet olduğumuz için, bu uğurda vatanımız ve bayrağımız için gözünü kırpmadan bedenini siper eden  sizlere ve nezdinizde tüm gazilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm şehitlerimizi minnetle ve şükranla anıyorum" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle