'ERTUĞRUL GAZİ' VE HAYİME ANA ADI VERİLDİ

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Söğüt, Osmaneli, Gölpazarı ve İnhisar ilçelerindeki 293 hektar alanda toplam 488 bin fidan toprakla buluşacağı söyleyerek, 'Söğüt Ertuğrul Gazi' ve 'Domaniç Hayme Ana' adı verilen fidanlar toprakla buluşturdu.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
12 Kasım 2021 Cuma 11:16
356 Okunma
'ERTUĞRUL GAZİ' VE HAYİME ANA  ADI VERİLDİ

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Söğüt, Osmaneli, Gölpazarı ve İnhisar ilçelerindeki 293 hektar alanda toplam 488 bin fidan toprakla buluşacağı söyleyerek, 'Söğüt Ertuğrul Gazi' ve 'Domaniç Hayme Ana' adı verilen fidanlar toprakla buluşturdu.


Bilecik'te 'Geleceğe nefes, dünyaya nefes' sloganıyla binlerce fidan toprakla buluşurken, bu fidanların içinde 'Söğüt Ertuğrul Gazi' ve 'Domaniç Hayme Ana' verilen fidanları Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya ve eşi Nurten Kızılkaya toprakla buluşturdu.

Osmanlı Devlerinin kurulduğu topraklar Söğüt'te 'Söğüt Ertuğrul Gazi' ve 'Domaniç Hayme Ana' adını verdikleri fidanları toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Vali Kızılkaya, "Söğüt için ağacın ve tohumun çok önemli olduğu bir noktadayız.

Osmanlı Devletinin tohumunun atıldığı yerdeyiz. Gençlerimizle birlikte geleceğe nefes adına önemli bir kampanyayı birlikte yürütüyoruz. Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Söğüt, Osmaneli, Gölpazarı ve İnhisar ilçelerinde, 293 hektar alanda toplam 488 bin fidan toprak ile buluşturulacak'' dedi.


'Söğüt Ertuğrul Gazi' ve 'Domaniç Hayme Ana' adını verdikleri fidanları diktiler.


Açıklamanın ardından 'Söğüt Ertuğrul Gazi' ve 'Domaniç Hayme Ana' adını verdikleri fidanları eşi Nurten Kızılkaya ile birlikte diken Vali Dr. Kızılkaya, dikilen fidanlara can suyu verdi.

Son Güncelleme: 12.11.2021 13:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle