25 ENGELLİ, TEMSİLİ DE OLSA ASKERLİK HEYECANI YAŞADI

Bilecik'te 25 engelli, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı'nda yemin ederek bir günlük temsili askerlik yaptı.

13 Mayıs 2016 Cuma 06:43
1791 Okunma
25 ENGELLİ, TEMSİLİ DE OLSA ASKERLİK HEYECANI YAŞADI
banner15

  Bilecik'te 25 engelli, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı'nda yemin ederek bir günlük temsili askerlik yaptı.  

 

 

  Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 177'inci yılı kutlamaları ve Engelliler Haftası nedeniyle, engelli vatandaşların ve ailelerinin kısa süreyle de olsa kışla ortamını yaşamalarına imkan sağlayan "temsili askerlik" uygulaması düzenlendi. Bu kapsamda aileleriyle kışlaya gelen 20 engelli, askeri giysileri giydi, yemin için tören alanına geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını ile başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti.

 

 

 

  “VATAN HİZMETİ HER TÜRKÜN HAKKI VE GÖREVİDİR”

 

  Düzenlenen törende konuşan, 2. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Genelkurmay Başkanlığı'nın direktifleri doğrultusunda engellilere yönelik olarak hicazen bir günlük temsili askerlik yemin törenine gerçekleştirdiklerini belirtti. Koç, “Anayasa’nın 72. maddesinde vatan hizmeti her Türkün hakkı ve görevidir. Bugün sizleri kısa da olsa kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyacağız.

 

 

 Şunu bilmenizi isterim ki yaşama sımsıkı tutunmanız, içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveriden dolayı hepinizi bir örnek teşkil ediyor olarak görüyoruz. Birazdan şanlı bayrağımız ve silah üstüne ellerinizi koyup ebediyete kadar sadık kalacağınız askerlik yeminini edeceksiniz. Gönülden inanıyoruz ki ihtiyaç duyulduğunda bu yemini eden her vatan evladı gibi sizlerde bu vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz. Askerlik yemininiz yüce Türk milletine, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ne Jandarma teşkilatına, ailelerinize ve sizlere hayırlı ve uğurlu olsun.

 

 

 Değerli aileler bugün kutsal askerlik yeminiyle evlatlarınızın gözlerindeki pırıltıyı, büyük bir memnuniyetle gözlemliyoruz. Bunun haklı gururunu yaşıyorsunuz. Bu gençlerimizin kendilerine bir vatan savunmasında görev düştüğünde diğer askerlerimiz gibi koşarak geleceklerine eminiz ve onlara tam bir güven içerisindeyiz. Bu tören vesilesiyle aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor, hepinize saygılarımı sunuyor ve arz ediyorum” dedi.

 

 

  “BURADA YEMİN EDEN 25 GENÇ, KENDİLERİNİ SINIRLAYAN HİÇ BİR ENGELİ TANIMIYORLAR”

 

  Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ise konuşmasında, bugün yüreklerinde vatan sevgisi, millet sevgisi, kutsal sevgisi ve askerlik sevgisi bulunan 25 gencin temsili askerlik töreninde onların ve ailelerinin heyecanını paylaşmak üzere burada bulundukları söyledi. 25 gencin kendilerini sınırlayan hiç bir engeli tanımadığı söyleyen Nayir, sözlerine şöyle devam etti:

 

 

  “İnanıyorum ki bu gençlerimiz kendilerini sınırlayan hiç bir engeli tanımadan vatanları için, kutsalları için, namusları için kendi yaşıtlarından hiç bir farkı olmadan bu vatan uğruna gerekli fedakarlıkları yapmaya hazır olduklarını burada gösterdiler. Bu inançla hayatlarının devamında da bugünü hep bu inançla hatırlayacaklar. Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bu gençlerimizin bu tavırları ve bu ailelerimizin bu katkıları bizim dostlarımıza güven, düşmanlarımıza da korku oluşturacaktır.”

 

 

  “ASKERLİK SIFATIYLA BU HAVAYI BU ATMOSFERİ YAŞAMAMIZ APAYRI BİR DUYGU BİZLER İÇİN”

 

  Bozüyük Engelliler Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çelik ise, bir günlük temsili askerlik uygulaması için burada bulunduklarını söyleyerek, “Bizler için bir günlük temsili askerlik vatan, millet, bayrak, ezan söz konusu olduğunda bizde varız demektir. Artık bizlerinde bir askerlik anısı, hatırası olacaktır.

 

 

 Bugün burada bulunmamızın sebebi budur. Özellikle ailelerimiz çocuklarının askerlik dönemi geldiğinde yürekleri cız eder ve askerlik şubesinde askerliğe elverişli değildir raporu alındığında bizler çok demoralize oluruz. Ama son yıllarda bu bir günlükte olsa bizlere bu imkanın tanınması, bu askerlik üniformasının giydirilmesi, askerlik sıfatıyla bu havayı bu atmosferi yaşamamız apayrı bir duygu bizler için. Mehmetçiklerimize hayırlı ve uğurlu olsun diliyorum” dedi.

 

 

  Konuşmalarının temsili eğitim gören 25 engelli eğitim ardından Türk bayrağına ellerini koyarak yemin ettiler. 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı kütüğe plaket çakılmasının ardından, engelli askerlerin tezkerelerini AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Tuğgeneral Halis Zafer Koç ve Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından verildi.

 

 

  Temsili bir günlük askerlik programı, çeşitli ikramın ardında son buldu.

 

 

Son Güncelleme: 13.05.2016 06:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle