Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü: 53 - Karesispor: 89

Türkiye Basketbol 2. Ligi (TB2L) temsilcisi Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü, kendi saha ve seyircisi önünde Balıkesir temsilcisi Karesispor’a 89-53 yenildi.

04 Aralık 2016 Pazar 14:51
2643 Okunma
Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü: 53 - Karesispor: 89

       Türkiye Basketbol 2. Ligi (TB2L) temsilcisi Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü, kendi saha ve seyircisi önünde Balıkesir temsilcisi Karesispor’a 89-53 yenildi. 

 

 

      İstasyon Kapalı Spor Salonu’nda oynanan TB2L B Grubu 7’inci hafta müsabakasında, maça Çağlar Gürle, Mert Yavi, Tolga Alıcıoğlu, Erhan Taşlı ve Burak Sarı 5’i başlayan Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü, ilk periyotta Erhan Taşlı ile oyunda kalmaya çalıştı. Konuk ekip Karesispor ise, Azizcan Özdemir’in sayılarıyla ilk periyodu 26-17 önde kapadı. İkinci periyotta oyuna ağırlığını koyamayan Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü, Enver Ekmen’in sayılarına engel olmadı. İlk yarı, 46-32’lik Karesispor üstünlüğü ile sonuçlandı.

 

 

     Üçüncü periyotta çok vasat bir oyun sergileyen Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü sadece 7 sayı üretebildi. Potasında bu periyotta 24 sayı gören ev sahibi ekip, son periyoda da 70-39 geride girdi. Son periyotta Çağlar Gürle ve Mert Yavi’nin sayılarına Enver Ekmen ve Berkay Genç’le karşılık veren Karesispor, maçı 89-53 skorla kazandı. Bu galibiyet sonrası puanını 13’e çıkaran Karesispor, gruptaki liderliğini sürdürdü.

 

 

      Alınan mağlubiyet sonrası 9 puana ulaşarak 10 takımlı ligde 8’inci sırada yer alan Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü, Play-Out tehlikesi bölgesinden uzaklaşamadı. Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü, haftaya Antalya deplasmanın da Kepez Belediyesi ile karşı karşıya gelecekken, lider Karesispor da kendi evinde Mersin Büyük Şehir Belediye Spor’u konuk edecek.

 

 

    Maçın en skorel oyuncusu 19 sayıyla Karesisporlu oyuncu Enver Ekmen olurken aynı oyuncu 11 ribaunt ile maçın en iyisi oldu. Mçaın en çok asist yapan oyuncusu ise; 7 asistle Karesisporlu oyuncu Sezgin Eriş oldu. Ev sahibi ekip 19 üçlükten 5’i potaya sokarken, 42 ikili denemesinden sadece 16’sını sayıya çevirebildi. 

 


 

  “Maçın içerisine fazla giremedik, gücümüz belki bu dereceydi”

 

  Maç sonunda açıklama yapan Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü Baş Antrenörü Yeşer Karabulut, lideri ağırladıklarını belirtti. Karabulut, “Çok iyi, çok kuvvetli bir kadroya sahipler. Sene başında da izlemiştik kendilerini özel bir turnuvada. Neden bu ligde lider olduklarını da maçta izlerken görmüşsünüzdür.

 

 

     Bize göre çok daha iyi kadroya sahipler. Bunu da iyi değerlendirdiler, iyi oynadılar. Maçın içerisine fazla giremedik, gücümüz belki bu dereceydi.

 

 

    Öncelikle oyuncularımı verdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum. Daha iyi olmamız gerekiyor. Rakip takımı da galibiyetinden dolayı kutluyorum” dedi.

 

 

 

Son Güncelleme: 04.12.2016 14:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle