BİLECİK BELEDİYE SPOR: 68 ŞANLIURFA HALİLİYE BELEDİYESPOR: 76

Türkiye Basketbol 2. Lig (TB2L) Bilecik temsilcisi Bilecik Belediye Spor kendi saha ve seyircisi önünde Şanlıurfa temsilcisi Haliliye Belediyespor mağlup oldu.

05 Kasım 2017 Pazar 15:22
1142 Okunma
BİLECİK BELEDİYE SPOR: 68 ŞANLIURFA HALİLİYE BELEDİYESPOR: 76

 Türkiye Basketbol 2. Lig (TB2L) Bilecik temsilcisi Bilecik Belediye Spor kendi saha ve seyircisi önünde Şanlıurfa temsilcisi Haliliye Belediyespor mağlup oldu. 

 


  Bilecik İstasyon Kapalı Spor Salonu'nda oynanan TB2L A grubu ikinci hafta karşılaşmasında Bilecik Belediyespor kendi saha ve seyircisi önünde sezonun dördüncü maçında Şanlıurfa Haliliye Belediyespor'a 68-76 yenilerek, ligdeki ikinci maçını da kaybetti. Maça Burak Burhan, Aykut Karçığı, Sinan Mustafa Karamanlıer, Can Tuğ ve Oğuz Acar 5'i ile başlayan Bilecik Belediyespor ilk periyotta rakibine üstünlük kurmaya çalıştı.

 

 

 İlk periyotta Burak Burhan ve İbrahim Özer Başsezgin ile bulduğu sayılarla 17 sayı üretti. Konuk ekip bu sayılara Fatih Eravcı ve Ferhat Çelik ile karşılık verince ilk periyot 17-17'lık skorla bitti. İkinci periyoda da iyi başlayan Burak Burhan ve İbrahim Özer Başsezgin iyi oyuna birde dış sayılarla Can Tuğ destek olurken 23 sayı üretti.

 

 

 Şanlıurfa Haliliye Belediyespor ise; Fatih Eravcı ve Erdinç Balto ile oyunda kalmaya çalışırken bu periyotta 20 sayı ürettiler. İlk yarının son peridoyu sonrası takımlar soyunma odasına ev sahibi Bilecik Belediye Spor'un 40-37'lık üstünlüğü gitti.

 

 

 İkinci yarı daha diri bir oyunla başlayan Şanlıurfa Haliliye Belediyespor Ferhat Çelik, Utku Bayraktar ve Mete Akgültan ile bulduğu 20 sayılar karşı ev sahibi takım  Bilecik Belediye Spor Can Tuğ ve Aykut Karçığı'nın iyi oyunu ile Spor 13 sayı üretebildi. Son periyota deplasman ekibi Şanlıurfa Haliliye Belediyespor 53-57 üstünlüğü ile girilirken, son periyotta Bilecik Belediye Spor oyundan düştü.

 

 

 Şanlıurfa Haliliye Belediyespor'dan Can Uzun arka arkaya bulduğu 2 üçlükle oyundan iyice kopan ev sahibi Bilecik Belediye Spor maçı 68-76 kaybetti. Bu mağlubiyetle Bilecik Belediye Spor oynadığı 4'üncü maçını kaybederken, Şanlıurfa temsilcisi Haliliye Belediyespor 4'de 4 yaparak 13 takımlı ligde namağlup liderliği sürdürdü.

 


  " Seyircimizi ilk defa bu kadar arkamızda hissettik"


  Maç sonu oynadıkları oyunu değerlendiren Bilecik Belediye Spor Başantrenörü Aydıner Atilla, "Söylenecek çok şey var maç ile ilgili. Güzel bir maç oldu her iki takım için de seyri zevki yüksekti maçın. Seyircimizi ilk defa bu kadar arkamızda hissettik. Teşekkür ediyoruz  seyircimize. Umarım bundan sonraki maçlarda da daha iyi desteklerini sürdürürler.

 

 

 Keyif aldık açıkçası yenilmiş olsak bile. Önemli olan da bunun olduğunu düşünüyorum. Haftaya Antalya temsilcisi Kepez Belediye deplasmanına gideceğiz ve elimizden geleni yaparak ilk maçımızı almak istiyoruz" dedi.

 


  "Az antrenman yaparak çok maç kazanmak kolay değil"


  Bilecik Belediye Spor Başantrenörü Aydıner Atilla, takımın maç sonunda kondisyon olarak düştüğünü anlatarak, "Bunun aslında bir çok sebebi var oyuncularımız yani şöyle söyleyebilirim antremen yapıyoruz evet ama yeterli sayıda yapamıyoruz.  Bundan sonra birlik ve beraberlik sağlayacağız.

 

 

 Bu maç havaya girdiğimizi hem biz hem seyircimiz hissetti. Bu önemli bir durum basketbol için. Bazı şeyleri yapmak zor oluyor gerçekten. O yüzden bunun başlangıç  olduğunu düşünüyoruz ve bundan sonra da bu şekilde ilerleyeceğini hem ümit ediyoruz hem bunun için çalışarak sonuna kadar mücadele edeceğiz. Oyuncularımız çok fazla hem fiziksel hem metan olarak mücadele veriyorlar sahada.

 

 

 Dediğim gibi en büyük kaynağın bu olduğunu düşünüyorum. Yani şöyle söyleyebilirim. Tabi çok fazla süre yükü binince oyuncularımıza karşı takımlar da bunun farkında açıkçası. Bunun için gerekli tempoyu yapıyorlar. Takımın toplu bir şekilde antrenman yapmasını yönetimle görüşmemiz gerekiyor. Sadece benim verebileceği bir cevap değil. Ama dediğim gibi tabi ki az antrenman yaparak çok maç kazanmak kolay değil" dedi.

 


  "Düzenli idman yapıyoruz"


  Şanlıurfa Haliliye Belediyespor Başantrenörü Ali Balkanlı ise; bu maçta potalalarında çok sayı gördükleri belirterek, " İlk olarak Bilecik’i çok ciddiye alarak hazırlandık. Hafta başından beri ne kadar ciddi bir potansiyel olduklarını biliyorduk.

 

 

 Geçen hafta 94 sayı attı İTÜ’ye deplasmanda. Biz yinede savunma yapmaya çalıştık ama ilk devrede istediğimiz sertliği sahaya yansıtamadık ve 40 sayı yiyerek devreye girdik. Devrede konuştuğumuz tek şey savunmaydı ve ikinci devre 28 sayı yiyerek maçı kendimize çevirdik.

 

 

 Biliyorduk bizim tempomuza uyamayacaklarını.  Çünkü biz düzenli idman yapma şansı buluyoruz. Ben kendi takımımla ilgili tekrar söylüyorum. Bütün basın toplantılarımda aynı şeyi söyledim. Savunma yapmak zorundayız. 68 sayı ciddi bir sayı çok bir sayı biz 60 sayı ortalamayla oynayan bir takımız. Daha da fazla iyiye gitmemiz gerekiyor" dedi.

 

 

 

Son Güncelleme: 05.11.2017 15:59
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bilecikli 2017-12-27 14:39:18

Bu hiç affedilir değil bir hoca bunu nasıl söyler. O zaman çok antrenman yaptır kardeşim günah senin ve oyuncuların aldığı bu paralar vatandaşın cebinden çıkıyor. Bu ne yuzsuzluk. ...sayenizde Şamar oğlana döndük. GELEN VURDU GİDEN VURDY

Avatar
serdar 2017-12-27 14:39:18

işte bu kadar baskete verilen deger futbola verilsee daha üst ligdeydikk

banner22

resim yükleresim yükle