AYDIN BÜYÜŞKEHİR BELEDİYE EFE SPOR: 90 - BİLECİK BELEDİYESİ BASKETBOL KULÜBÜ: 66

Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde (TB2L) Aydın Büyüşkehir Belediye Efe Spor, Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü'nü 90-66 mağlup etti.

27 Kasım 2016 Pazar 11:59
1857 Okunma
AYDIN BÜYÜŞKEHİR BELEDİYE EFE SPOR: 90 - BİLECİK BELEDİYESİ BASKETBOL KULÜBÜ: 66

  Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde (TB2L) Aydın Büyüşkehir Belediye Efe Spor, Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü'nü 90-66 mağlup etti. 

 

 

  Aydın Atatürk Spor Salonu'nda oynanan TB2L B Grubu 6. hafta müsabakasında Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü, Aydın Büyüşkehir Belediye Efe Spor 90-66 yenildi. Maça Burak Sarı, Mert Yavi, Çağlar Gürle, Erhan Taşlı ve Tolga Alıcıoğlu 5’i başlayan Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü ilk periyotta rakibine üstünlüğü kurmaya çalıştı. İlk periyotta Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü Erhan Taşlı’nın bulduğu sayılarla oyunda kalmaya çalışsa da ilk periyot 20-10’luk Aydın Büyüşkehir Belediye Efe Spor üstünlüğü ile kapandı. İkinci periyotta da ev sahibi ekip Mehmet Demir’in muhteşem oyunuyla sayı üretmekte zorluk çekmezken, Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü etkili oyuncusu Çağlar Gürle suskun kalınca sayı üretmekte zorlandı. 

 

 

 İlk yarıda Burak Sarı ve Çağlar Gürle 4’er üçlük atış demesinde başarısız olunca ilk yarı 44-28’lik skorla Aydın Büyüşkehir Belediye Efe Spor üstünlüğü ile geçildi. İlk yarıda Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü 12 üçlük atış denemesinde başarısız olurken, takımın üçlük sıkıntısı Aydın deplasmanında da ortaya çıktı.

 

 

 Üçüncü periyota da kötü başlayan Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü Mert Yavi ve Çağlar Gürle ile sayı üretmek çalışsa da, ev sahibi ekip Nejat Erselcen ve Ediz İsmaniloğu ile yanıt verdi. Bilecik temsilcisi bu periyotta 20 sayı üretirken, potasında 21 sayı gördü ve son periyoda 65-48’lık skorla geride girdi. Son periyotta da Nejat Erselcen ve Ediz İsmaniloğu müthiş oyunu ile bulduğu sayılara Mert Yavi ile cevap vermeye çalışan Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü maçı 90-66 kaybetti. 

 

 

  Bu mağlubiyet sonrası Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü  puanını 8’e çıkarırken, Aydın Büyüşkehir Belediye Efe Spor bu galibiyet sonrası 9 puana yükseldi. Maçın en skorel oyuncu Aydın Büyüşkehir Belediye Efe Sporlu Ediz İsmailoğlu 18 sayıyla olurken, Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü oyuncusu Mert Yavi 10 ribaunt ile en iyiler arasına girdi. Ev sahibi ekipten Sinan Eid ise; 10 asist o da en iyiler arasına ismin yazdırdı. Öte yandan Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü maç boyunca denediği 23 üçlükten sadece oyuncusu Aykut Karçığı ile 1 atışta sonuca gidebildi.

 


 

  “İlk yarıda kötü oyun maçı kaybettirdi”

 

  Maç sonunda açıklama yapan Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü Başantrenörü Yeşer Karabulut, Aydın deplasmanına umutlu geldiklerini belirterek, “Bugün olmadı. İlk 2 periyotta kötü oyunumuz sayesinde maçı kaybetti. Üçüncü periyotta oyuna dengeyi kurduk ama ilk yarıdaki fark kapanmadı. Son periyotta iyi oyunumuz oyununa etki etmeyince maçı kaybettik. Üzgünüz, hafta kendi evimizde oynayacağımız Balıkesir temsilcisi Karasispor maçına hazırlanacağız” dedi.

Son Güncelleme: 27.11.2016 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle