ZABITA MÜHÜRLEDİ

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışma ile vatandaşların can ve mal güvenliğini olumsuz yönde etkileyecek asansörler mühürlendi.

12 Temmuz 2017 Çarşamba 12:58
3599 Okunma
ZABITA  MÜHÜRLEDİ

  Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışma ile vatandaşların can ve mal güvenliğini olumsuz yönde etkileyecek asansörler mühürlendi. 

 

 

  Bilecik Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen mühürleme çalışması hakkında Bilecik Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

 

  ''Belediyemizce; A Tipi Muayene Kuruluşu tarafından güvensiz, kusurlu ve az kusurlu olarak tarafımıza bildirilen asansörlerin kontrolleri yerinde yapılarak gerekli hallerde hizmetten men etmek amacıyla mühürleme işlemlerine başlandı. Kırmızı renkli bilgi etiketi iliştirilen ve güvensiz olarak tanımlanan asansörün kullanımına bina sorumlusu tarafından izin verilmez. Bu asansörün en fazla otuz gün içerisinde güvenli hale getirilmesi bina sorumlusunca sağlanır. Bu süre sonunda, A tipi muayene kuruluşu tarafından takip kontrolü yapılır. Takip kontrolü neticesinde güvenli hale getirilmediği belirlenen asansör, ilgili idare tarafından mühürlenerek hizmetten men edilir.

 

 

 Güvensiz olarak tanımlanan asansörün bu maddenin altıncı fıkrasında belirtilen süre içerisinde güvenli hale getirilmeden çalıştırılmasından doğabilecek can ve mal kaybından bina sorumlusu mesuldür. Sarı renkli bilgi etiketi iliştirilmiş olan asansördeki uygunsuzlukların en fazla altmış gün içerisinde giderilmesi bina sorumlusunca sağlanır. Bu süre sonunda, A tipi muayene kuruluşu tarafından takip kontrolü yapılır. Takip kontrolü neticesinde güvenli hale getirilmediği belirlenen asansör, ilgili idare tarafından mühürlenerek hizmetten men edilir.  Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan mühürleme işlemlerinde Belediyemiz görevlilerine yardımcı olunması ve herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için asansörlerdeki kusur ve eksiklerin bina yöneticilerince ivedilikle giderilerek gerekli kontrollerin yeniden yapılması gerekmektedir.'' 

Son Güncelleme: 12.07.2017 13:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Recep ERTÜRK 2017-12-27 14:39:18

İşte hizmet budur, gerçekten Belediyenin sorumluluğu olan çok önemli bir konuda nihayet hem vatandaşa hem firmalara yaptırım uygulatacak en güzel yöntem, uygunsuz olan asansörler mühürlensin, yeterlilik belgesi olmayan, bakım ve onarımı yapmaktan aciz olan tüm firmaların dikkati çekilmesi gerekir. Tüm yetkililere teşekkür ederim))

Avatar
Ersin 2017-12-27 14:39:18

Kesinlikle doğru bir uygulama ve devam etmeli zerre şakası olmayan ve bakımları kalifiyeli Kişiler tarafından yapılması gereken Sistemler sonuçta insan hayatı söz konusu

Avatar
Suat unsal 2017-12-27 14:39:18

Bu guvensiz asansorler yapilirken bastan kim izin verdi?

Avatar
baba hakkı 2017-12-27 14:39:18

çok çok iyi olmuş denetime devam

Avatar
yazı 2017-12-27 14:39:18

toki deki asansörlerde mi mühürlendi

banner22

resim yükleresim yükle