VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN HAYVAN KESİM YERLERİNDE DENETİM

 Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Kurban Bayramına hazırlık çalışmaları kapsamında kurbanlık hayvan kesim yerlerinde denetim gerçekleştirildi.  

16 Ağustos 2018 Perşembe 17:10
264 Okunma
VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN HAYVAN KESİM YERLERİNDE DENETİM

 Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Kurban Bayramına hazırlık çalışmaları kapsamında kurbanlık hayvan kesim yerlerinde denetim gerçekleştirildi.  


  İl genelinde kurban kesimi yapılacak alanlarda denetim gerçekleştiren Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından birçok başlıkta incelemeler yapıldı. Hayvan sahipleri ve işletmecilere çeşitli bilgilendirme ve uyarıların yapıldığı denetimler hakkında bilgi veren Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, Bilecik Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramına hazırlık çalışmaları kapsamında denetimler yaptıklarını kaydetti. Vatandaşların daha sağlıklı ve kaliteli bir hizmet alması amacıyla denetimlerin gerçekleştirildiğini ifade eden Avcı, “Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak ilimiz genelindeki hayvan kesim yerlerinde denetimler gerçekleştiriyoruz.

 Çok önem verdiğimiz bu denetimler ile vatandaşlarımızın sağlıklı bir Kurban Bayramı geçirmesini amaçlıyoruz. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yetkililer de Kurban Bayramı denetimleri kapsamında bu tür çalışmaları gerçekleştiriyorlar. Bizler de Bilecik Belediyesi olarak denetimlerde hayvanların yetiştirildiği ortamın şartları, temizlik durumu ve diğer alanlardaki başlıklarda kontroller gerçekleştiriyoruz. İl Müftülüğümüze gelen dilekçeler ışığında söz konusu bu yerlerde kurbanlık hayvanlarının kesim sonrası kanının saklanması ve depolanması gibi konular başta olmak üzere birçok noktayı göz önünde bulundurarak, denetimler gerçekleştiriyoruz.

 

 Denetimlerde ayrıca çiftlik sahiplerine çeşitli bilgiler vermekle birlikte gerektiğinde çeşitli uyarılarda da bulunuyoruz. İncelemelerde bulunduğumuz iş yeri ve kasaplardaki hijyen şartları ile suyun olup olmadığı konularını da denetliyoruz. Denetimlerimizde ayrıca kurban kesim işinin ehil kişiler tarafından yapılması uyarısında bulunuyoruz. Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden almış olduğumuz bilgilendirme afişlerini denetimlerimizde dağıtıyoruz ve Halk Eğitim Merkezi'nden diplomalı kasaplar tarafından bu işin yapılmasını belirtiyoruz'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle