"TÜRKİYE ÖLÇEĞİNDE BÜYÜK PROJELER ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ’’

   Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, turizmin ülkeler ve şehirler için taşıdığı öneme değinerek, "Dünyadaki ekonomik ve toplumsal gelişmelere paralel olarak, kişisel gelir düzeyinin yükselmesi, ulaşım araçlarının hız ve kapasite olarak artış göstermesi, haberleşme alanında yaşanan gelişmeler, turizmin gelişimini etkileyen en önemli faktörlerdendir" dedi.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
27 Eylül 2018 Perşembe 16:16
402 Okunma
"TÜRKİYE ÖLÇEĞİNDE BÜYÜK PROJELER ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ’’
banner15
banner18

   Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, turizmin ülkeler ve şehirler için taşıdığı öneme değinerek, "Dünyadaki ekonomik ve toplumsal gelişmelere paralel olarak, kişisel gelir düzeyinin yükselmesi, ulaşım araçlarının hız ve kapasite olarak artış göstermesi, haberleşme alanında yaşanan gelişmeler, turizmin gelişimini etkileyen en önemli faktörlerdendir" dedi.

Başkan Nihat Can, Dünya Turizm Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında turizm sağladığı döviz girdisi yanında, sermaye girişini de arttırarak oluşturduğu alt sektörlere yeni istihdam olanakları oluşturmakta olduğunu söyledi. Can, "Son dönemde turizmde yapmış olduğumuz büyük atılımlar dolayısıyla tarihi ve kültürel önemin yanı sıra doğal güzellikleri ve yeraltı ile yerüstü özellikleri sayesinde turizmde yıldızı parlayan bir il olan Bilecik’imizin turizm pastasından daha çok pay alması için güzel ve sürpriz projelerimiz olacaktır. Dünyadaki ekonomik ve toplumsal gelişmelere paralel olarak, kişisel gelir düzeyinin yükselmesi, ulaşım araçlarının hız ve kapasite olarak artış göstermesi, haberleşme alanında yaşanan gelişmeler, turizmin gelişimini etkileyen en önemli faktörlerdendir. Turizm sağladığı döviz girdisi yanında, sermaye girişini de arttırarak oluşturduğu alt sektörlere yeni istihdam olanakları oluşturmaktadır" dedi.

"BİZLER GİTTİĞİMİZ HER YERDE HER VESİLE İLE BİLECİK’İMİZİ TANITIYOR VE ANLATIYORUZ"

Mesajında, kendilerin her gittiği yerde Bilecik'i anlattıklarını aktaran Can, "Bizler gittiğimiz her yerde İlimizi anlatıyoruz. Bu çerçeveden Bilecik'imize baktığımızda, ilimiz tarihi anlamda büyük bir geçmişe ev sahipliği yaptığı halde, günümüze bu köklü tarihi dokudan pek fazla eser kalmamıştır. Buna ilişkin Bilecik'te geçmişten günümüze bir köprü oluşturarak, tarih ve kültür hazinesi şehrimizde, önemli topraklar üzerinde bulunan tarihi bölgemizi, Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz. Turizm alanında düzenlenen bir çok organizasyona katılmaya ve ilimizin tanıtılması ile ilgili yapılacak her türlü çalışmaya büyük önem gösteriyoruz. Altını çizerek tekrar ifade ediyorum ki, tarihimize şahitlik eden bu önemli toprakları Türkiye'ye ve dünyaya tanıtacak bir turizm organizasyonu gerçekleştirmeyi hedefliyor ve bu konuda çaba sarf ediyoruz. Turizmi canlandırma ve ilimizin bu konuda cazibesine cazibe katabilmek için tarihi, kültürel ve doğal tüm olanakları değerlendirerek, Bilecik'e gerek ülkemizden gerek yurtdışından gelecek olan misafirlerimizi tarihte uzunca bir yolculuğa çıkarmak ve yine gelen ziyaretçilerimize Bilecik'i tanıtmak için başlattığımız çalışmalar, tüm hızıyla devam etmektedir" dedi.

"SÜRPRİZ PROJELERİMİZİN UYGULANMASI İÇİN YOĞUN GAYRET GÖSTERİYORUZ’’

  Marka şehir Bilecik'i oluşturma yolunda turizmin en büyük araç olarak kullanıldığını kaydeden Belediye Başkanı Nihat Can, "Turizm sektörünün gelişmesinde en önemli unsurlardan birisi de şehirdeki asayiş ve huzurun olmasıdır. Bu anlamda Bilecik, TÜİK verilerine göre asayiş ve huzurda en öndeki şehirlerimiz arasında yer alıyor. Bununla birlikte Bilecik İnanç Turizminde de son derece güzel proje ve faaliyetleri ile öne çıkıyor. Örneğin, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Projesi, Yaşayan Kent Müzesi, Yöresel Ürünler Çarşısı, 1299 Uluçınar Projesi, Teleferik, Atış Poligonu ve Paintball Sahası, Hamsu Vadisi 2. etap çalışması, Sağlık ve Terapi Merkezimiz, Çocuk Trafik Eğitim Pisti gibi yeni projelerimiz iç ve dış turizm anlamında katkı getirecek projelerimizden bazılarıdır. Diğer yandan ilimiz ile birlikte ilçelerimiz de turizm anlamında son derece birbirinden güzel turistik mekan ve öğeye sahip. Osmaneli Evleri, Yenipazar Kanyonları ve Söğüt Şenlikleri yanı sıra Pazaryeri Kınık Köyü Eko Turizmi ve Çömlekçilik alanları turizm adına geleceği parlak olan alanlarımızdan sadece birkaçını oluşturuyor" dedi.

"ŞEHRİMİZİ TANITICI BİRÇOK ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

   Bilecik Belediyesi tarafından şehrin tanıtılmasına ilişkin birçok etkinliğin gerçekleştirildiğini anlatan Belediye Başkanı Nihat Can,  "Bilecik Belediyesi olarak şehrimizi birçok anlamda tanıtıcı çalışmalara imza atıyoruz. Örneğin Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Projesi ve bu projeye bağlı olarak hazırlanan 3 boyutlu Bilecik belgeseli, şehrimizin turizmi ve tanıtımı anlamında önemli işlevler görecektir. Yine bunun dışında Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzemiz de yerel ve ulusal anlamdaki turizm faaliyetlerimize canlılık kazandıracak çalışmalarımız arasında yer alıyor. Tüm bu faaliyetlerin gerçekleştirilmesinde belki de en önemli unsur olan ulaşımı da Bilecik olarak en üst seviyelere çıkardık. Hükümetimiz tarafından gerçekleştirilen Hızlı Tren Projesinin yanı sıra Bilecik Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz şehirlerarası otobüs terminali ile Bilecik daha ulaşılabilir bir mekan haline gelecek. Bununla birlikte kısa bir süre sonra proje ve fizibilite çalışmaları üzerinde adımlar atacağımız 1299 Ulu Çınar Projesi ülkemiz ölçeğinde dev bir proje. Bilecik’imiz için Çılgın Proje mahiyetinde olan 1299 Uluçınar Projesi ile Bilecik sadece bölgesinde değil ülkesinde hatta dünyada bilinen bir şehir haline gelecek. Şehrimiz ve ülkemiz turizm sektörüne, çalışmalarımızla katkı sunmuş olmanın vermiş olduğu mutluluk ile Dünya Turizm Gününü, bu düşüncelerle kutluyor, sektörün değerli çalışanlarına ve yatırımcılarımıza başarı dileklerimi iletiyor, tüm kurumlar, halkımız ve esnafımız ile ortak gayretlerimiz neticesinde Bilecik'te turizmin, mümkün olan en kısa zamanda özlediğimiz seviyeye geleceğine yürekten inanıyorum.’’ İfadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Süper proje 2018-09-27 16:26:46

Önce şehrin girişini yapsanız nasıl olur , Bilecik girişinde sizi hayvan besihanesi karşılıyor

Avatar
cengiz 2018-09-28 23:31:10

Ben merak ediyorum acaba bursa daki türbe ziyaretleri ile bilecik deki türbe ziyaretçi sayısı hangi oranda?

banner22

resim yükleresim yükleresim yükle