SULTANEVİ’NDE KADINLARA EĞİTİM VERİLDİ

 Bilecik Belediyesi ve Bilecik İl Müftülüğü işbirliğinde hazırlanan “Sultanımız Efendimiz (S.A.V) Anlamak” projesi,  Bilecik Belediyesi Hayme Ana Sultanevi’nde  kadınlara verilen eğitimler ile başladı.  

12 Mart 2018 Pazartesi 12:52
159 Okunma
SULTANEVİ’NDE KADINLARA EĞİTİM VERİLDİ
banner15

 Bilecik Belediyesi ve Bilecik İl Müftülüğü işbirliğinde hazırlanan “Sultanımız Efendimiz (S.A.V) Anlamak” projesi,  Bilecik Belediyesi Hayme Ana Sultanevi’nde  kadınlara verilen eğitimler ile başladı.  


  Vatandaşları başta eğitim, kültür, sanat ve sosyal birçok proje ile buluşturan Bilecik Belediyesi; İl Müftülüğü ile ortaklaşa hazırlanan “Sultanımız Efendimiz (S.A.V) Anlamak” projesini uygulamaya koydu. Bilecik Belediyesi Hayme Ana Sultanevi’nde gerçekleştirilen eğitim programında İstasyon Mahallesi Kuran Kursu Eğitmeni Nazende Bulut, mahalle sakinleri ve anne adaylarına Peygamber Efendimizin hayatı, aile yaşantısı, eşleri ile münasebetleri konusunda bilgiler verildi. 

  "Toplumun yapı taşını oluşturan kadınların eğitilmesi amaçlanıyor"


  Proje hakkında bilgi veren Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Hülya Eçen Çalışkan, Osmangazi Mahallesinde güzel ve anlamlı bir çalışmayı başlattıkları için duydukları memnuniyeti belirtti. Çalışkan, 


  “Bilecik Belediyesi ve Müftülüğümüz işbirliğinde güzel ve anlamlı bir projeyi daha uygulamaya koyduk ve ilk dersimize başladık. Belediyemiz tarafından Osmangazi Mahallemize kazandırılan Hayme Ana Sultanevi’nde gerçekleştirilen eğitimlerde Peygamber Efendimizi daha iyi anlamaya ve öğrenmeye çalıştık. Proje kapsamında toplumun yapı taşını oluşturan kadınların eğitilmesini amaçlıyor ve bu uğurda çalışıyoruz. Böylece çocuğu yetiştiren anne, toplum içinde çeşitli rollerde bulunan, abla, komşu teyze, kız evlat, eş, anne, kardeş ve çeşitli görevlerde bulunan ve çalışan kadınlarımıza islam tarihini ve peygamberler tarihini konunun uzmanları tarafından aktarılarak öğretilmesi hedefimiz var. Sağ olsunlar, mahalle sakinlerimiz ile her siyasi partiden vatandaşlarımız davetimize icabet ettiler" dedi.
  Öte yandan, Proje Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan, bundan sonraki eğitim programının 23 Mart Cuma günü gerçekleştirileceği bilgisini de paylaştı.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle