SULTANELİ OSMANLI SOKAĞI HİZMETE GİRDİ

Bilecik Belediyesi Sultaneli Osmanlı Sokağı yapılan açılış töreniyle hizmete girdi. 

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
12 Ekim 2018 Cuma 16:55
883 Okunma
SULTANELİ OSMANLI SOKAĞI HİZMETE GİRDİ
banner15

Bilecik Belediyesi Sultaneli Osmanlı Sokağı yapılan açılış töreniyle hizmete girdi. 

  Düzenlenen açılış törenine Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Pazaryeri İlçe Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

  Dualarla yapılan açılış töreninde konuşma yapan Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Bilecik Belediyesi olarak güzel çalışmaların açılışını yaptıklarını belirterek, “Yapımına yaklaşık bir yıl önce başladığımız ve özellikle ilimizdeki hanımefendiler için son derece büyük faydaları olacak Sultaneli Osmanlı Sokağımızın açılışını yapıyoruz. Hanımefendilere çok faydası olacak dedik. Zira burada başta hanımefendilerimiz olmak üzere ilimizin birçok değerli üyesi burada el emeği göz nuru eserlerini hem sergileme hem de satma imkanı bulacak.

 Her zaman ilkleri ve örnek projeleri gerçekleştiren Bilecik Belediyesi olarak yine ilk ve örnek bir projeyi hazırladık ve bugün açılışını hep birlikte yapıyoruz. Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve ilimizin yöresel tatlarını, gelenek ve göreneklerini yansıtan aynı zamanda Bilecik bezinden imal edilen elbiselerin, nakışların, el işleri yanı sıra ilimize özgü ürünlerin satışının yapılacağı Sultaneli Osmanlı Sokağı, aynı zamanda büyük bir sosyal sorumluluk projesi ve sosyal belediyeciliğin güzel bir örneğidir” dedi.

  “İlimizin güzel bir vitrini oldu”

  Başkan Can, konuşmasının devamında Sultaneli Osmanlı Sokağı’nın Bilecik’in cazibe noktalarından birisi olduğuna değinerek, “İlimizdeki kadınlarımızın el emeği göz nuru eserleri ile birlikte ilimiz lezzetlerinin satışının yapılarak aynı zamanda turizm ve tanıtım faaliyetlerine büyük katkı sağlayacak olan Sultaneli Osmanlı Sokağı projesi, gördüğünüz üzere yeşillendirme, düzenleme ve peyzaj çalışmaları ile yeni cazibe noktalarından biri oldu. İlimizin güzel bir vitrini oldu.

 Projemiz ile en büyük hedeflerimiz ve amaçlarımızdan birisi de ilimizdeki değerli hanım kardeşlerimiz ve sanatkarlarımızın burada sergileyeceği ve satacağı ürünler ile ekonomik anlamda aile bütçelerine katkıda bulunması olmuştur. Burada 11 adet butik dükkan bulunuyor. Bir kısmında ilimizin lezzetleri sunulurken, bazısında ilimiz seramiği el emeği ve göz nuru ile buluşup güzel bir hediye oluyor. Diğer yandan ilimizin toprağı bir çömlek veya hediyelik bir eşya ile vücut buluyor. Böylece hem ilimizin ekonomisine hem de tanıtım ve turizmine katkı sağlamış olacağız” ifadelerine yer verdi.

"Bilecik hem geçmişi olan hem de geleceğe emin adımlarla yürüyen bir şehir"

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı ise; insanların hayal edebilmeli ve hayali olmayan insanın gerçeklerinin az olduğunu belirtti. Yağcı, "Belediyeciliğin en güzel yanı birileri mevcudu görürken  sizin hayallerinizin çok olmasıdır ve bu hayaller belki başlangıçta birilerine garip gelebilir ama bunu ete kemiğe büründürdüğünüzde  o hayallerinizden  birçok insan faydalanma imkanını bulur. İşte burasının bir yıl önce ki  durumunu düşünün. Birçok eleştirilere de konu oldu. Ama bir hayalimiz vardı. Şehrimiz geçmişiyle ünlenen, geleceğe emin adımlarla yürüyen  bir marka şehri  oluşturmak için yola çıktık.  Çünkü Bilecik hem geçmişi olan hem de geleceğe emin adımlarla yürüyen bir şehir" dedi.

"Evde hanımlarımız birçok Bilecik'e özgü nakışlar, desenler çalışmalar üretiliyor"

Milletvekili Yağcı konuşmasında Sultaneli Osmanlı Sokağı projesinden bahsederek, "Aslında bu projenin tamamı yirmi iki satış merkezli özel bir proje.  Bilecik artık turizm de gelişiyor. Turistin tek başına gelmesi bir şey ifade etmiyor. Turist geldiğin de şehrin ticaretine ne kadar katkı sağlıyor, ne bırakıyor bunu değerlendirilmemiz lazım.

 Turistin cebindekileri ve gönlündeki sevgiyi kazanabilmemiz için ona olan bu tür çalışmaları gerçekleştirmemiz lazım. Burada aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi  yıllarca düşünüyoruz evde hanımlarımız birçok Bilecik'e özgü nakışlar, desenler çalışmalar üretiliyor. fakat bunları pazarlama imkanı bulamıyoruz.

 Burada iş yerlerini alan kardeşlerimizin dışında  belediyemizin de burada özel emanet satış ofisi bulunuyor. Burada evdeki hanım kardeşlerimiz ürettikleri dantelleri, oyaları, el işlerini getirerek kendi  istedikleri fiyatı üzerine yazarak belediye onlar adına satışı gerçekleştireceği  çok önemli güzel bir çalışma olacak. Gerçekten tüm hanımların sandıklarının dolu olduğunu biliyoruz. Geleneklerimize göre çeyiz kültürümüz çok gelişmiş bunları gerektiği zaman da ekonomiye kazandırmak hem Bilecik'i en içten gelen misafirlerimize anlatma adına bu çalışmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.  

  Konuşmanın ardından, kurdele kesimiyle Sultaneli Osmanlı Sokağı’nın açılışı gerçekleştirilirken, tören protokol üyelerinin sokağı gezmesiyle son buldu.

Son Güncelleme: 12.10.2018 17:04
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle