ŞEHİDİN ADI 2019 YILINDA ALINAN KARARLA YAŞATILIYOR

Ulusal gazetelerde çıkan 'CHP'li Başkan Şahin'den şehide büyük saygısızlık' haberi sonrası şehit Piyade Teğmen Raşit Aydın'ın isminin 2019'un eylül ayında bir caddeye verildiği anlaşıldı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
22 Kasım 2021 Pazartesi 11:47
247 Okunma
ŞEHİDİN ADI 2019 YILINDA ALINAN KARARLA YAŞATILIYOR
banner15

Ulusal gazetelerde çıkan 'CHP'li Başkan Şahin'den şehide büyük saygısızlık' haberi sonrası şehit Piyade Teğmen Raşit Aydın'ın isminin 2019'un eylül ayında bir caddeye verildiği anlaşıldı.  


  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden mezun olan Piyade Teğmen Raşit Aydın (28), Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak’ın Hakurk bölgesinde terör örgütü PKK’ya yönelik yapılan PENÇE operasyonlarında 29 Mayıs 2019 günü şehit olmuştu. Teğmen Raşit Aydın 30 Mayıs Perşembe günü ikindi namazına müteakiben Geyve merkez Sinanbey Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.


Ardından Şehit Raşit Aydın'ın isminin 1 Temmuz 2019 günü belediye meclisinde MHP'li üyelerin şehidin adını yaşatılması için ek önerge sunarak, "Şehit Piyade Teğmen Raşit Aydın'ın isminin yaşatılması için sosyal tesislerimizden birine yada belediye meclisimizin layık gördüğü bir noktaya verilmesi' oy birliği ile kabul edildi. 2 Eylül 2019 tarihli meclis kararınca Ertuğrulgazi Mahallesi 243. Sokak'ın isminin Şehit piyade Teğmen Raşit Aydın Caddesi olarak değiştirilmesi uygun görüldü.


  Meclis kararında ise, "Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden mezun  olan aynı zamanda Bilecikspor futbol takımında ilimizin formasıyla maçlara katılan ve Irak’ın kuzeyinde düzenlenen PENÇE harekatında şehit olan Piyade Teğmen Raşit Aydın’ın isminin yaşatılması için sosyal tesislerimizden birine veya belediye meclisimizin layık gördüğü bir noktaya 'Şehit Piyade Teğmen Raşit Aydın' isminin verilmesine ilişkin Milliyetçi Hareket Partisi meclis grubu tarafından sunulan önerge meclisimizce kabul edilerek gündeme alınmış ve beleye meclisinin 1 Temmuz 2019 tarih ve 2019/79 sayılı kararı ile 5393 sayılı belediye kanununun 4’üncü maddesi gereği görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edilmiştir. Söz konusu talep imar komisyonunun 23 Ağustos 2019 tarihli toplantısında görüşülüp incelenmiş olup, Ertuğrul gazi Mahallesi 243. Sokak'ın isminin Şehit piyade Teğmen Raşit Aydın Caddesi olarak değiştirilmesi uygun bulunmuştur. İmar komisyonu raporu doğrultusunda Ertuğrulgazi Mahallesi 243. Sokak'ın isminin Şehit Piyade Teğmen Raşit Aydın Caddesi olarak değiştirilmesinin kabulüne 5393 sayılı belediye kanununun 18’inci maddesinin 1’inci fırkasının (n) bendine istinaden yapılan işaretle oylama sonucunda mevcudun oy birliğiyle karar verildi" denildi.
  Bu karar sonrası şehidin adı caddeye verilerek yaşatıldı.

Son Güncelleme: 22.11.2021 12:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle