MALTEPE'DE DÜZENLENEN SİVAS GÜNLERİ 2015’DE BİLECİK'İN YÖRESEL TATLARI VE KÜLTÜRÜ DE YER ALDI

Maltepe'de düzenlenen Sivas Günleri 2015’de kardeş şehir Bilecik'in yöresel tatları ve kültürü de yer aldı. Bilecik standını ziyaret eden Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, “Bilecik tarih, kültür, sanayi şehri. Gerçekten Marmara bölgesi içinde özellikleri ve güzellikleri olan bir şehir” dedi.

09 Kasım 2015 Pazartesi 09:03
1846 Okunma
MALTEPE'DE DÜZENLENEN SİVAS GÜNLERİ 2015’DE BİLECİK'İN YÖRESEL TATLARI VE KÜLTÜRÜ DE YER ALDI

  Maltepe'de düzenlenen Sivas Günleri 2015’de kardeş şehir Bilecik'in yöresel tatları ve kültürü de yer aldı. Bilecik standını ziyaret eden  Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, “Bilecik tarih, kültür, sanayi şehri. Gerçekten Marmara bölgesi içinde özellikleri ve güzellikleri olan bir şehir” dedi.

 

 

  Her yıl binlerce insan tarafından ziyaret edilen ve bu yıl 6’ncısı düzenlenen Sivas Günleri 2015’in açılış töreni gerçekleştirildi. Sivas'ın kardeş şehri Bilecik'i tanıtan stantta  Maltepe'de düzenlenen  Sivas Günleri 2015’te yerini aldı. Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, şehrine ait standı ziyaret etti.

 

 

  Burada stantla ilgili bilgi veren Başkan Selim Yağcı, “Bilecik tarih, kültür şehri. Sanayi şehri. Gerçekten Marmara bölgesi içinde özellikleri ve güzellikleri olan bir şehir. Tanıtım konusunda eksikliklerimiz var. Fırsat buldukça imkanlarımız el verdiği ölçüde bu tür platformlar katılarak şehrimizin tanıtımına katkı sağlama gayreti içindeyiz. Sivaslı  kardeşlerimizin 5 yıldır devam eden böyle organizasyonları var. 

 

 

 Bu yıl kardeş şehir olarak bizi davet ettiler. Sivas'la Bilecik arasında da şöyle bir bay var tarihsel anlamda. Hafik Ovası'nda Selçuklu orduları savaşırken Ertuğrul gazi o an göç sırasında oradaymış. Selçuklu ordusu yenilme aşamasındayken Ertuğrul Gazi, yenilenlerin yanında Sivas Hafik Ovası'nda savaş girmiş.

 

 

 Selçukluları desteklemiş ve o savaş kazanılmış. Ertuğrul Gaziye demiş ki yardım ettin sana bir toprak vermek istiyorum. Söğüt’ün olduğu bölgeleri vermiş. 2 şehir de hem kuruluşun hem de kurtuluşun beşiği olan şehirler.

 

 

 Bu iki toprağın insanlarının böyle etkinliklerde bir arada olması son derece güzel. Yeni Türkiye yolunda her kesimle el ele ülkemizi muasır medeniyet seviyesi üzerine çıkarma gayretlerimizi devam edecektir” dedi.

 

 

  “Bilecik'teki tüm güzellikleri bir stantta sergilemek mümkün değil” diyen Başkan Selim Yağcı, “Çömlekçiliğimizden, gıdalarımızdan, el işlerimizden sosyal hayatta öne çıkan bir kısım çalışmamazı buraya getirdik. Bozamızı, helvamızı, nar şerbetimizi, ayva, ceviz, lokumumuzu getirdik. Aslı genişi Bilecik'te bunun için herkesi Bilecik'e bekliyoruz” diye konuştu.

 

 

 

  Çömlekçi Salim Yaşar, 60 yıldır bu mesleği yaptığını kaydederek, “stantta ürünlerimizi sergiliyoruz. Bizi davet ettiler onları teşekkür ediyoruz. Çok ilgi gösteriyorlar” şeklinde konuştu.

 

Son Güncelleme: 09.11.2015 09:03
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKİSTANBULMALTEPE
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle