İLK BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI.

Bilecik Belediye Meclisi yeni dönemi bugün yapılan toplantı ile başladı.

08 Nisan 2014 Salı 17:33
2309 Okunma
İLK BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI.
banner15

Bilecik Belediye Meclisi yeni dönemi bugün yapılan toplantı ile başladı.

Bilecik Şeyh Edebali  Kültür ve Kongre Merkezi Meclis salonunda yapılan toplantı tüzük gereği  en genç meclis üyesi olan Ak Parti Meclis üyesi Başak Karabulut ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Meclis üyesi  Pervin Taşçı’nın katip üyeliğine geçmesi ile başladı.

 Saydı duruşu ve İstiklal Marşının ardından 17 gündem maddesi görüşülmek ve oylanmak üzere sunuldu. İlk gündem maddesi olan Meclis Başkan vekilliği ve 2 asil, 2 yedek katip üyelerinin seçilmesi ile başlandı. 25 Meclis üyesi ve Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın yaptığı gizli oylama ile 21’er oy alan Sevcan Uzun ve Başak Karabulut Meclis katip üyeliğine seçildi.

 

 1’inci Başkan vekilliğine 14 kabul oy, 12 boş oy alan Şadan Turhan seçilirken, 2’inci Meclis Başkan vekilliğine ise 16 kabul oy, 12 boş oy alan Şükrü Selöz seçildi. Diğer gündem maddelerinde ise Belediye Kanununu 24’üncü maddesine göre Plan ve Bütçe, İmar, Ücret ve Tarife, Kira Tespit, komisyonlarının seçilmesi ile devam edildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis üyesi Zafer Atasev 3 üye olan komisyonların 5 üye olması için teklif götürürken bu teklif oy çokluğu ile kabul edilmedi. 5 Belediye Meclis üyesi bulundurun CHP ise hiçbir komisyona giremedi. 

  Bilecik Belediye Encümeni seçimine ise AK Parti gurubu Ebutalip Dursun, Serkan Dalkılıç ve Nusret Tosun’u önerdiler. MHP gurubu ise Hüseyin Köymen, İrfan Yılmaz ve Hamdi Salt’ı aday olarak gösterdi. Yapılan oylama sonucu 12’şer oy alan MHP Meclis Üyelerine Karşılık 14’er oy alan  Ak Parti Meclis üyeleri Belediye Encümenine seçildiler.

 

  Yapılan Meclis Toplantısının ardından Meclis Üyeleri ve Basın Mensuplarına Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı Kent Orman’da akşam yemeği düzenledi.

AYRINTILI VİDEOMUZ BİRAZDAN

 


Bilecik Belediye Meclisi Toplandı paylaşan: bilecik olay

Son Güncelleme: 08.04.2014 17:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle