"İHTİYAÇ OLUR VEYA GERÇEKTEN SATILMASI GEREKEN YERLER OLURSA MECLİS YETKİSİ İLE SATARIZ"

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, belediyeye ait yerlerinin satışları ilgili yaptığı açıklamada, "Belediyenin bütçe anlamında ihtiyaç olan ve gerçekten satılması gereken yerler oluştuğunda meclisimizden alacağımız yetki ile satabiliriz” dedi.

07 Kasım 2015 Cumartesi 05:26
1813 Okunma

 Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, belediyeye ait yerlerinin satışları ilgili yaptığı açıklamada, "Belediyenin bütçe anlamında ihtiyaç olan ve gerçekten satılması gereken yerler oluştuğunda meclisimizden alacağımız yetki ile satabiliriz” dedi.  

 

 

  Yağcı, basın mensupları ile 11 yıllık başkanlık sürecince yaptıklarını ve 2016 yapılacak 12 dev proje hakkında açıklamalarda bulundu. İHA muhabirinin “Geçtiğimiz yıllarda Kayı Plazanın olduğu yer satıldı. Şimdi bu projeleri yaparken Belediye'nin herhangi bir yeri satılacak mı?” soruna karşılık Yağcı, belediyenin bütçe anlamında ihtiyaç olan ve gerçekten satılması gereken yerler oluştuğunda meclisten alacakları yetki ile buraları satabileceklerini belirterek, "Mesela yaptığımız iş yerlerine ilişkin olarak yeni otogarın olduğu bölgelerde o iş yerlerini diğer şeylerle satacağız. Oradaki işletmecilerimizle görüşerek bu noktada belki de uzun vadeli toplu kiralama opsiyonunu kiralamak isterlerse ve toplu para ödeme noktası oluşursa bunların her birini ticari bir karşılığı var bunlara ilişkin.

 

 

 Görüşmelerimizde öyle bir sonuç çıkarsa onlara 10 yıllık bedel karşılığında kiralayabiliriz. Ama yeni alanlara ilişkin olarak gelişen zaman dilimi içerisinde illa bugün şu yeri şöyle satarız burası şöyle olur noktasında ve konumunda değil. Ama bazen olur ki, büyük bir yatırımcı gelir mesela  'otogarın olduğu yere ben buraya beş yıldızlı otel yapacağım ben buraya AVM yapacağım ama yapmam için mülkiyetin benim olması lazım' diyebilir. Bazı yatırımları yapabilmemiz için Bilecik tipindeki illerde işi geniş düşünmemiz lazım. Her yatırım istediğimiz gibi bu şehre gelmiyor. Nüfusumuz belli bir oranda.

 

 

 Biz Kayı Plazanın olduğu yeri sattık. Ama 300 dönüm yer aldık. Aldığımız 300 dönüm yeri değerlendirdik. Daha güzel imkanlar oluştu. Belediyelerin görevi bir yeri organize etmek, rant oluşumunu sağlamaktır. O organizasyonu tamamladıktan sonra şehir zaten orayı yönetir. Belediye oradan çıkacak kendi payı varsa onu alacak, gelişmemiş alana götürüp o alanı yeniden imar etmesi lazım. Bizim sattığımız belli sattığımızın karşılığında aldığımız belli” dedi.

 

 

  “2 TANE AVUKAT BEY BU YERİN YEŞİL ALANA DÖNMESİ İÇİN DAVA AÇMIŞ”

 

  Bilecik Belediye Meclisi tarafından imar planında yeşil alan olan 305,80 metrekarelik alanın, niteliği değiştirilerek 2 katlı ticaret alanı olarak belirlendiğini, bunun ardından arsa üzerinde üzerinde önceki belediye yönetimi tarafından yaptırılan 9 dükkan için ihale yapıldığını hatırlatan Başkan Yağcı, "Bu 9 taşınmazdan 1 taşınmasa teklif gelmezken 8 taşınmasın ihalesi sonucunda Bilecik Belediyesi 2 milyon 745 bin 600 TL gelir elde etmişti. Bu yapılan imar değişikliği sonra eski Bilecik Belediye Başkanı Av. Akın Olcay alınan karara itiraz ederek dava açmıştı. Dava neticesinde bugün Çınar Market diye adlandırılan yere bilirkişiler gelip keşif yapmışlardı" diye konuştu.

   Yapılan keşfi değerlendiren Yağcı, Çınar marketin olduğu yere ilişkin olarak 2 tane avukat beyin kendileri kamusal menfaat görerek bu yerin yeşil alana dönmesi için dava açtıklarını söyleyerek, “Tabi buranın geçmişi yeşil alan değil. Buranın geçmişi ticari alan. Hatta davayı açan avukat bey zamanında ticari alan yapılan bir ticari alan. Biz bu satıştan önce yeşil alan konulmuş bizim programımızda o yok. 6-8 ay sonra yeniden eski hale getirilmesi noktasında uygulama yaptık. Başlangıçta kullanılan bir yeşil alan olsa bu alanı ticari alana döndürsek ve satsak tamam, mahkeme bunu bu şekilde düşünebilir. Ama başlangıcı zaten ticari alan olan kökünde bu olan bir şey 6 ay 8 ay sürede bu yeşil alan düşüncesine gelinmiş sonra eski haline yine geri gelmiş. Bir sonucun çıkacağını düşünmüyorum. Ama çıkarsa Belediye'nin yaptığı satışlara ilişkin bir sıkıntı olmaz. Eğer onlar haklı çıkarsa mahkeme kararıyla öyle bir şey tespit edilirse ileriye doğru o binaların yenileşmesini yeniden yapımının önüne set çeker. Bence bunun kamusal bir yararı yok. Dükkan sahiplerinin mağduriyeti sonuçta oradaki binaların yıkılıncaya kadar her hal ve şart da devam edecek. 20 yıl 30 yıl bu zamana kadar olduğu gibi devam edecek. Ona ilişkin bir sıkıntı yok” ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 07.11.2015 05:26
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKBelediye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle