FUTBOL İL TEMSİLCİSİ ENGİN TOKU HAKEM VE HATALARINI DEĞERLENDİRDİ

Bilecik Futbol İl Temsilcisi Engin Toku, 2014-2015 futbol sezonunu geride bıraktıklarını, zorlu ve mücadele gücü yüksek bir sezon geçirdiklerini belirterek Bilecik’te hakem eksikliğine değindi.

23 Temmuz 2015 Perşembe 08:58
1392 Okunma
FUTBOL İL TEMSİLCİSİ ENGİN TOKU HAKEM VE HATALARINI DEĞERLENDİRDİ

 Bilecik Futbol İl Temsilcisi Engin Toku, 2014-2015 futbol sezonunu geride bıraktıklarını, zorlu ve mücadele gücü yüksek bir sezon geçirdiklerini belirterek Bilecik’te hakem eksikliğine değindi.

 


 Toku, Bilecik bölgesinde klasman hakemleri olduğunu ve bu hakemlerinin Bölgesel Amatör Lig (BAL) ve 3. Lig’de maçlar yönettiğini söyledi. Engin Toku, "Bilecik 1. Amatör Lig’de müsabakalara çıkan hakemlerinin başarılı oldukları taktirde bir üst lige yükselerek oralarda maç yönetiyorlar. Bu sene genel olarak son haftalarda takımlar hakem hatalarından çok şikayet ettiler. Fakat şunu kamuoyu iyi bilmesi lazım. Galip gelen hiçbir takım hakemden şikayet etmiyor. Hep mağlup olan takım ediyor. Bakıyoruz şampiyonluğu oynayan takım diyelim ki almış 50 puan o zamana kadar şikayet yok. Bir maç berabere kaldığı zaman hakeme isyan ediyor.

 

 

 Biz ASKF ve Futbol İl Temsilciliği olarak kesinlikle ve kesinlikle hiçbir hakem arkadaşlarımıza şu takımda şöyle düdük çal, bu takım da böyle düdük çal kesinlikle demeyiz, söylemeyiz de. Takımlarımız kendi içlerindeki suçu hakemlere mal etmeye çalışıyorlar. 4 tane takım bu sene Bilecik 1. Amatörde şampiyonluğu oynadı. Şampiyonluğu oynayan 4 takım hepsi de kafa kafaya puanlar 65-70 ya da 68 puan içindeydiler. Bu puanları hangi hakemler çıkıp aldılar. Yine de Bilecik bölgesi hakemlerinden aldılar. Ama dediğim gibi mağlup olan takım hep hakemi suçluyor” dedi.

 


BİLECİK’TE HAKEMLERİNİN POTANSİYEL OLARAK KARİYERLERİ BELLİ”


Bilecik bölgesinde düdük çalan hakemlerinin potansiyel olarak kariyerlerinin belli olduğunu ifade eden Toku, “BAL’e giden 3. Lig’e giden hakem amatördeki maçlarda düdük çalıyor, ama yine de hiçbir takımı mutlu edemiyoruz. Hakem hata yapar yapmaz değil ama hiçbir takıma karşı art niyetli hata yapacağını zannetmiyorum. Hakem triyosu bir Bilecik’ten bir Bozüyük’ten. Eldeki mevcut hakem sayısı da belli ve müsabakanın durumuna göre hakem atanıyor. Kritik mi? Şampiyonluğa oynar mı? Küme düşer mi? Bunlara göre hakem atanır. Hakem atanırken de iyi hakem vermeye çalışılır. Geçen seneki şampiyonluk final maçlarında Bilecikli hakemlerde yönetti. Bozüyüklü hakemlerde yönetti. Bozüyük’teki takımı Bozüyüklü hakem yönetmeyecek mi? veya Bilecik’teki takımı Bilecikli hakemler yönetmeyecek mi? Aldıkları puan bu hakemlerle alınan puanlar. İlla berabere kalıp veya ikisi de mağlup olunca mı hakem kötü oluyor” dedi.

 


GEÇEN SENE HAKEMLER AYNI GÜN ÇİFT MAÇA ÇIKTILAR BU VERİMLİ OLUYOR MU?


Bilecik’te düdük çalan hakem sayısının az olduğunu vurgulayan Toku, sözlerine şöyle devam etti.
“Elimizdeki hakem sayısı belli. Dediğim gibi bir de BAL’da müsabaka yöneten hakemler var. Bölgesele giden hakemler var. Bunlarda girdikten sonra aynı saate diyelim ki Söğüt’te iki tane maç var. Oraya 3 tane hakem göndermek zorundayız. Bir tanesi bir maça orta hakem çıkar, diğer maçlara yan hakem olarak çıkar. Yetkilisi kimse o çıkar. Hakem sayımız Bilecik’te 20-21 tane. Bir Cumartesi günü veya bir Pazar günü 7 tane ya da 8 tane maç olduğunu düşünürsek bir de bölgesele maça gitti, 3. Lig’e gitti hakem sayımız ne oluyor bu defa düşüyor. Geriye kalan 15 tane hakem kalıyor. Aynı gün 7-8 tane maç olursa mecburen aynı triodan bir maç yan hakem çıkar, ikinci maçta orta hakem çıkar.”

 


HAKEMLER GEÇEN SENE ISINMADAN MAÇA ÇIKTILAR VE GEREKLİ İDMANI YAPIYORLAR MI?

 Hakemlerimiz gerçekten her Perşembe günü Edebali sahasında bazı testlere tabi olduklarını söyleyen Toku, sözlerine şöyle son verdi.

“Koşuyorlar ve antrenman yaptıktan sonra da her Perşembe günü geldiklerinde geçen haftanın kritiğini yapıp toplanıyorlardı. Bilgilendirme toplantıları yapıyorlardı. Şuanda yapmıyorlar, ama müsabakalar başladığı zaman yapılacak. 20 hakemden 1 kişi gelmeyebilir özel işlerinden ama kesinlikle ve kesinlikle bütün hakemler Perşembe günü tabi hakem heyetinin verdiği saate göre toplanırlar. Hakemlerin ısınmadan maça çıktığı sorusuna gelince, müsabakaya geç gelmiş olabilir, araba bulamamış olabilir bu nedenlerden dolayı maça ısınmadan çıkmıştır.

 

 

 Normalde hakemler maçtan yarım saat önce statta olmaları gerekiyor. Yarım saat önce orada olması lazım. Soyunacak, tesisatını giyecek, hazırlanacak, ısınacak ve müsabakaya hazır olacak. Bunda 1 kişi istisna olabilir. Baştakiler bu tip şeylere kesinlikle ve kesinlikle bunlara göz yummaz. Eğer öyle bir şey olduysa baştaki hakem komitesi başkanı onları kesinlikle bir ikaz etmişlerdir. Çünkü hakem kendi açısından da mutlaka ısınması lazım. Isınmadan sahaya çıkması onun zararına çünkü. Dediğim gibi eğer böyle bir şey varsa da hakem heyetinden ikaz almıştır mutlaka.”

Son Güncelleme: 23.07.2015 08:58
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHAKEMHataları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle