BİLECİK’TE 12 GÜN SÜRECEK "TİYATRO FESTİVALİ" BAŞLADI

Bilecik’te, 12 gün boyunca vatandaşları tiyatro ile buluşturacak “10. Ulusal Tiyatro Festivali” düzenlenen törenle start aldı.

17 Kasım 2015 Salı 12:26
1426 Okunma
BİLECİK’TE 12 GÜN SÜRECEK

   Bilecik’te, 12 gün boyunca vatandaşları tiyatro ile buluşturacak  “10. Ulusal Tiyatro Festivali” düzenlenen törenle start aldı. 

 

 

 2’si çocuk tiyatrosu olmak üzere 12 oyunun sahneleneceği festivalle ilgili bilgi veren Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Biz belediyeciliği sadece yol yapmak su getirmek, rutin işleri yapmak olarak görmüyoruz" dedi.

 

 

 

 

  Bilecik Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 10'uncu Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali, Sarıyer Baltalimanı Polis Evi'nde düzenlenen yemekle start aldı. "Kristal Çınar Onur Ödülleri’’nin verildiği programa çok sayıda tiyatrocu katıldı.  Törende oyuncular Ferdi Akarnur, Nurcan Elver, Kemal Kuruçay ödüle layık görüldü.

 

 

 

  “BELEDİYECİLİK YALNIZCA YOL YAPMAK DEĞİL”

 

  Törene katılan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, belediyeciliğin yalnızca yol yapmak ve su getirmek olarak görmediklerini belirterek, “Bilecik’te kuruluş ve kurtuluşun beşiğinde tiyatro geçmişimiz 10 yılı buldu.  Bilecik tiyatro festival, 10 yaşında. 10 yıldır da ‘Kristal Çınar Ödülleri’ni takdim ediyoruz. Sanatçılarımıza bu ödülleri takdim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Biz belediyeciliği sadece yol yapmak su getirmek, rutin işleri yapmak olarak görmüyoruz.

 

 

 Bunları yapabilirsiniz ama bunları kullanacak insanların eğitiminin son derece önemli olduğunu biliyoruz. Bunu da sanat, sanatçılarımız aracılığıyla ve tiyatro eliyle yapılması noktasında çaba sarf ediyoruz. Başlangıçta Bilecik’te başladığımızda tiyatroya olan ilgi fazla değildi. Salonlarımıza seyirci bulamıyorduk ama daha sonra seyircilerimize salon bulamaz olduk. Şimdi Bilecik’imizde 650 kişilik büyük bir tiyatro salonumuz var.

 

 

 Gelecek zaman dilimi içerisinde sanatın, sanatçının ve sanatseverin dostu bir şehir olarak ve kültürel anlamada da adından çok bahsettirecek bir şehir olması noktasında çaba harcıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

  TÖRENDE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

 

  10'uncu Kristal Çınar Onur Ödülü'ne layık görülen Ferdi Akarnur, törende duygulanarak, aldığı ödül nedeniyle çok onur duyduğunu söyledi.  Akarnur, “Benim bu sene 50'nci yılım. Bu festivalin 3-4 tanesine oyunlarımla katıldım zaten. Bu sene yine bir tiyatro yapacağız inşallah. Çok büyük onur duydum. Benim hayatımda aldığım çok önemli bir ödül bu. Tam 50'nci yıla denk geldi” ifadelerini kullandı.

 

 

 

  Bilecik’te, vatandaşları 12 gün boyunca tiyatro ile buluşturacak olan “10'uncu Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali” 29 Kasım’da sona erecek. Festivalde 2’si çocuk tiyatrosu olmak üzere 12 oyun sahnelenecek.

 

 

Son Güncelleme: 17.11.2015 12:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle