BİLECİK SEYAHAT ACENTALARINDAN TAM NOT ALDI

Bilecik Valiliği koordinasyonu ve Bilecik Belediyesi işbirliğinde, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen Bilecik'in tanıtımına yönelik turizm acentelerinin katıldığı bilgilendirme gezisi düzenlendi.

04 Nisan 2016 Pazartesi 08:00
1337 Okunma
BİLECİK SEYAHAT ACENTALARINDAN TAM NOT ALDI

   Bilecik Valiliği koordinasyonu ve Bilecik Belediyesi işbirliğinde, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen Bilecik'in tanıtımına yönelik turizm acentelerinin katıldığı bilgilendirme gezisi düzenlendi.  

 

 

  Bilecik'in ilçe, belde ve köyleriyle gezilerek anlatıldığı 2 günlük programın sonunda seyahat acenteları yetkilileri Bilecik Belediyesi Pelitözü Gölpark'taki yemekte bir araya geldi. Gezi kapsamında Bilecik ile ilçe ve köylerinde etkinliklerde ve incelemelerde bulunan grup, Pelitözü Gölpark'ta Bilecik Vali Vekili Mehmet Taşdöğen ve BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Gastronomi Turizmi Komite Üyesi Erdal Çeri ile Bilecik Belediyesi'ni temsilen Bilecik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serkan Bircan ve seyahat acentaları yetkilileri katıldı.

 

 

  Vali Yardımcıs Mehmet Taşdöğen, burada yaptığı konuşmada, Bilecik'in birçok değeri barındıran bir kent olduğunu belirterek, turizmin çok farklı alanlara yayıldığını anımsattı. İnsan hareketliliğinin turizm için önemli olduğunun altını çizen Taşdöğen, şöyle konuştu:

 

 

  "Turizm sadece denizle olmuyor. Günümüzde artık tarih, kültür ve doğa turizmi ön plana çıkıyor. Bilecik'te, belki birçok ilden fazla turizm etkenleri var. Buradaki turizm potansiyelinin tanıtım noktasındaki eksikliklerimizi katkılarınızla gidermiş olacağız. Bilecik ulaşımıyla günü birlik gezilip, görülebilecek bir yer.

 

 

 Son yıllarda Bilecik'i sadece Bileciklilere değil ülkemizde ve Avrupa'da tanıtmak için yeni projeler ortaya koymaya çalışıyoruz. Hep birlikte Osmanlı Devleti'nin kurulduğu bu toprakları tanıtmış olalım. Bilecik sanayi şehri ama bunun yanında bacasız sanayi de olsun istiyoruz."

 

 

  “BİLECİK'İN BÜTÜN GÜZELLİKLERİ İLE ADETA MARMARA BÖLGESİ'NİN İNCİSİ”

 

  Bilecik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serkan Bircan ise; Bilecik'in bütün güzellikleri ile adeta Marmara Bölgesi'nin incisi olduğunu belirterek, ''Turizme ilişkin bütün çalışmaları yakından takip eden Belediye Başkanımız sayın Selim Yağcı, bugünkü programa, sayın Valimizin babasının cenaze programı dolayısıyla il dışında olduğu için şu an aramızda yoklar.

 

 

 Öncelikle kendisinin selam ve muhabbetlerini bildirmek istiyorum. Bilecik'imiz, Osmanlı Devleti'nin kuruluş toprakları, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurtuluş toprakları olması dolayısıyla büyük öneme sahip iken aynı zamanda doğal güzellikleri, doğa ve ekstrem sporlarının yapılacağı alanlar ile dolu.

 

 

 Bilecik'imizde ayrıca bozulmamış birçok güzelliği bulabilirsiniz. Yüzde 52'lik yeşillik oranıyla şehrimiz son derece yeşil bir şehir. Son dönemlerde ulaşım anlamında dev adımlar atan Bilecik'imiz yeni şehirler arası otobüs terminaline kavuşurken aynı zamanda Yüksek Hızlı Tren ile de ulaşımın rahat hale geldiği bir şehir oldu.

 

 

 Etrafındaki şehirlerde 25 milyonluk insan yoğunluğu barındıran Bilecik'in en kıza zamanda bu yoğunluğa açılan ve insanların nefes alabileceği bir mekan olması için gayret gösteriyoruz. Bu anlamda bu güzel programa katkı sağlayan bütün paydaşlara, Bilecik Belediyesi adına teşekkür ediyorum'' dedi.

 

 

  ''BİR GİDİP BİR MİLYON GELECEĞİZ''

 

  Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Gastronomi Turizmi Komite Üyesi Erdal Çeri, Bilecik'in başta tarihi ve kültürel değerleri olmak üzere doğal güzellikler ve diğer zenginlikleriyle turizmden hak ettiği değeri alması gereken bir şehir olduğunu belirterek, ''Turizmciler olarak, Bilecik'i son dönemlerde yakından izliyoruz.

 

 

 Belediye Başkanımız Selim Yağcı'nın turizm noktasındaki çalışmaları gerçekten bizleri sevindiriyor. Bilecik'e geldiğimiz her sefer, Sayın Belediye Başkanımızın bizlere yapmayı vadettiği adımların atılmış olması bizleri ayrıca memnun ediyor. Belediye Başkanımız bizlerden bir gidip bin gelmemizi istemişti. Ancak biz, bir gidip bir milyon gelmeyi hedefliyoruz'' ifadelerini kullandı.

 

 

  Bilecik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Görevlisi Arkeolog Umut Özdemir'in rehberlik ettiği ve şehrin güzellik ve özelliklerini anlattığı programda aşağıda belirtilen yerler gezildi.

 

 

 

  OSMANELİ GEZİSİ

 

  2- 3 Nisan tarihleri arasında başlayan ve 1’inci günkü gezi programı Osmaneli'ndeki tarihi yerlerden olan Rüstem Paşa Cami, Tarihi Türk Evleri, Bayraklı Dede Türbesi, Rum Kilisesi Kalıntısının gezilmesi ve İlk Posta Kargo Uçağı'nın incelenmesi ile başladı. Burada ayva lokumu ve yöreye ait lezzetlerin ikram edildiği program daha sonra Gölpazarı'nda Kurşunlu Köyündeki öğle yemeği ve köy gezisi ile devam etti.

 

 

  SÖĞÜT VE KÜRE GEZİSİ

 

  Küre ve Dursun Fakih Türbesinin gezildiği programda daha sonra Söğüt'teki tarihi yerlerin gezilmesi ile devam etti. Söğüt'te, Ertuğrul Gazi Türbesi, Osman Gazi’nin Geçici Kabri, Ertuğrul Gazi'nin eşi Halime Hatun kabri, Savcı Bey kabri, 19 tane Alperen Gazi Makam kabirleri, Şifalı Pilav Aş Evi, Türk Büyükleri Anıtı, Ertuğrul Gazi’yi Anma Törenleri Alanı gezildi. Söğüt'te ayrıca Söğüt Hükümet Meydanı, Çelebi Mehmet Han Camii, Karakeçeli Parkı, Kaymakam Çeşmesi, Ertuğrul Gazi Büstü, Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Zaferler Tarihi Anıtı'nın gezildiği programda ayrıca Hamidiye Külliyesi, Hamidiye Camii, Hamidiye İdadesi ve Darul Eytam gezildi. Daha sonra Bozüyük ilçesinde akşam yemeğinin yenildiği programda Yöresel Yörük Eğlencesi gerçekleştirildi.

 

 

  PAZARYERİ GEZİSİ

 

  2’inci günkü gezi programı kapsamında Bilecik’in Pazaryeri ilçesi  Kınık Kırsal Turizm Köyünde Yöresel Köy Kahvaltısı ile başlayan gezi, çömlek yapımı ve köy gezintisi ile devam etti. Küçükelmalı Göleti Gezisi ile süren program, Bilecik Belediyesi Pelitözü Gölpark'taki öğle yemeği ve göletin gezilmesi ile devam etti.

 

 

  BİLECİK GEZİSİ

 

  Bilecik merkezde, Şeyh Edebali Türbesi ve eksi Bilecik yerleşim alanları, Ildız Hatun (Şeyh Edeali’nin eşi) Rabia Bala Hatun (Şeyh Edebali’nin kızı- Osman Gazi’nin eşi) türbeleri, Sadaka Taşı, Orhan Gazi Camii, Tarihi Tabakhane Hamamı, (Osman Gazi-Akkaldırım-Emirler-Karacalar Camileri, Orhan Gazi İmareti, Belekoma-Bilecik Kalesi, Süleyman Paşa- Emirler Hamamları, Ayşe Hatun Çeşmesi Kalıntıları gezilerek bilgi alındı.

 

 

  Program,3 boyutlu Osmanlı Devlet Arması Anıtı, Rüşdiye (Ortaokul), Saat Kulesi'nin gezilmesi ile son buldu.

Son Güncelleme: 04.04.2016 08:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle