BİLECİK GENÇ SATRANÇCILARI AĞIRLADI

 Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Satranç Federasyonu ve Bilecik Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen  "15 Temmuz Demokrasi Günü Yıldırım ve Hızlı Satranç Turnuvası" ile satranç heyecanı Bilecik’te yaşandı.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
08 Temmuz 2018 Pazar 14:02
262 Okunma
BİLECİK GENÇ SATRANÇCILARI AĞIRLADI
banner15

 Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Satranç Federasyonu ve Bilecik Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen  "15 Temmuz Demokrasi Günü Yıldırım ve Hızlı Satranç Turnuvası" ile satranç heyecanı Bilecik’te yaşandı.


  Her yaş grubundan yarışmacının katıldığı turnuvaya 60 ilden 350’yi aşkın satranççı başvuruda bulundu. Bilecik Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen organizasyonda usta satranç şampiyonları Mustafa Yılmaz, İhsan Kılıç ve Feridun Öney'in de katıldığı turnuvaya Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can ve Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız da etkinlikte yer alarak katılımcılara başarılar diledi.

 Burada kısa bir konuşma yapan Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, "Öncelikle 60’a yakın ilimizden sporcuyu Bilecik’te böyle güzel bir organizasyonda sizleri ağırladığımız için büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Bilecik Belediyesi olarak bu tür güzel ve anlamlı organizasyonlara her zaman katkı vermeye hazırız. Ben bu anlamda böyle faydalı bir etkinlikte görev alan ve katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


  Uluslararası Antrenör ve Türkiye Satranç Federasyonu Bilecik İl Temsilcisi Cumhur Babaoğlu ise yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi. Babaoğlu, "Bilecik’teki satranç alanında yapılan çalışmalar güzel meyvelerini vermeye başladı. Bugün, Tekirdağ’dan Siirt’e; Erzurum’dan Muğla’ya 60’a yaklaşık ilimizden satranç sporuna gönül veren sporcu ve ailesi Bilecik’te buluştu. 15 Temmuz Demokrasi şehitlerimizin anılması ve hatırlanması amacıyla turnuvanın adı; 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hızlı ve Yıldırım Satranç Turnuvası olarak seçildi.

 Feridun Öney, Mustafa Yılmaz ve İhsan Kılıç gibi şampiyon ve üstatların ağırlandığı turnuvalar kapsamında dün Yıldırım Satranç, bugün ise Hızlı Satranç turnuvası gerçekleştirildi. İlimizdeki 150 spor branşının lisanslı sporcu sayısı 2 bin iken bunun bin 900 sporcusu satranç alanında faaliyet gösteriyor. Şu an ilimizde; Türkiye Satranç Federasyonu tarafından lisanslı olan 21 hakemimiz, 93 antrenörümüz bulunurken, tüm ilçelerimizde de satrançla ilgili faaliyetler devam ediyor" ifadelerini kullandı. 

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle